Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel komt met Mute-koptelefoon en BAMSTER XS Bluetooth-speaker

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2016, 17:20 CategorieLuidsprekers

Teufel introduceert vandaag de Mute koptelefoon en de nieuwe BAMSTER XS Bluetooth-speaker. Mute is Teufels eerste koptelefoon met ruisonderdrukking, terwijl de BAMSTER XS de kleinste portable speaker van het bedrijf is.

Teufel Mute

Mute is Teufels eerste koptelefoon met ruisonderdrukking, een eigentijdse feature die vooral in drukke omgevingen als de trein, het vliegtuig en drukke kantoortuinen volledig tot zijn recht komt. Het principe van actieve ruisonderdrukking (‘Active Noise Cancelling’, afgekort ANC) is gebaseerd op anti-geluid. Om de omgevingsgeluiden uit te schakelen, wordt er in de oorschelp een geluid met tegengestelde polariteit opgewekt. Geluid en anti-geluid heffen elkaar zo op. In combinatie met de zachte oorkussens van hoogwaardig proteïneleer die het oor goed omsluiten en dus isolerend werken, is het vervolgens mogelijk om van een (bijna) complete stilte te genieten. Aan het linkeroor bevindt zich een knop waarmee de ruisonderdrukking aan- en uitgeschakeld wordt.

Teufel-Mute-1

Een AAA-batterij in de rechter oorschelp levert ongeveer 40 uur lang de benodigde energie voor het ANC. Is de batterij leeg, dan werkt de ruisonderdrukking niet meer. Maar in tegenstelling tot de meeste koptelefoons met noise cancelling kan de Mute dan wel nog gewoon muziek afspelen. De Mute heeft twee grote lineaire HD-drivers en neodym-magneten voor een diep en gebalanceerd geluid.

De Mute-koptelefoon wordt geleverd met een robuuste transport-case, een vliegtuigadapter met dual stekker, een jack kabel van 1,3 m en een AAA-batterij. De koptelefoon is verkrijgbaar via de website van Teufel voor 169,99 euro.

Teufel BAMSTER XS

Deze kleine portable speaker van Teufel weegt slechts 200 gram en heeft een speelduur van 14 uur. De compacte Bluetooth-speaker past gemakkelijk in een broek- of jaszak maar moet nog steeds een goede audiokwaliteit bieden. Met ingrediënten als long-throw drivers en een geïntegreerde Class-D-versterker produceert de BAMSTER XS volgens Teufel een hoog, zuiver geluidsniveau en klinkt de bas krachtig. Extra features als de geïntegreerde microfoon, de Play/Pause/Volume-knop plus de shockproof behuizing en de meegeleverde accessoires maken de BAMSTER XS compleet, ‘ready to go’ en speelklaar.

Teufel-BAMSTER_XS

De Teufel BAMSTER XS wordt geleverd met een vilten etui, karabijnhaak, USB- en AUX-kabel en een anti-slip matje en is verkrijgbaar via de website van Teufel voor 79,99 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.