Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony UHP-H1: premium player voor high-res beeld en geluid

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2016, 15:45 CategorieBlu-ray

Sony heeft nog een Blu-ray-speler aangekondigd: de Sony UHP-H1. Dit is een premium player voor hoge resolutie geluid en –video. Via een schijf, het thuisnetwerk of streaming vanaf muziekdiensten zoals Spotify kun je allerlei vormen van media afspelen.

Dit is de Sony UHP-H1

Naast de BDP-S67000-speler, heeft Sony nog een andere Blu-ray-speler aangekondigd tijdens CES 2016: de Sony UHP-H1. Dit is een premium player voor hoge resolutie geluid en –video. Via een schijf, het thuisnetwerk of streaming vanaf muziekdiensten zoals Spotify kun je allerlei vormen van media afspelen. Ook is het mogelijk om een cd, super audio-cd of audiobestanden vanaf een USB-stick af te spelen en kun je de speler aansluiten op een multiroom-netwerk. Helaas is ook dit niet Sony’s Ultra HD-speler en speelt-ie geen 4K Blu-ray’s af.

Wel kan deze speler full hd-schrijven naar 4K upscalen.De geluid- en beeldkwaliteit van de UHP-H1 wordt mogelijk door een Frame & Beam-design dat mechanische trillingen tot het minimum beperkt. Tevens is het voorzien van een ruim aanbod audiocodecs waarmee gebruikers bestanden tot 192 kHz / 24 bit en Double DSD (5,6 MHz) kunnen afspelen. De analoge twee-kanaalsaudio-uitvoer naar de hifi-versterker, home-cinema reciever of tv Sound Bar verloopt via een audio-DAC (32 bit, 768 kHz). Ook kun je Bluetooth-headsets aansluiten.

Sony-UHP-H1

De meeste Blu-ray-spelers sturen zowel geluid als beeld naar de tv via dezelfde HDMI-uitvoer. Maar de UHP-H1 kan de geluid- en beeldsignalen splitsen en via afzonderlijke HDMI’s versturen. Dit reduceert de elektrische interference. Bovendien is er de functie Audio Direct die de video-uitvoer van de speler en het display vooraan uitschakelt. De speler is verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2016 voor een consumentenadviesprijs van 400 euro.

Lees ook onze Sony UHP-H1 review.

Sony BDP-S6700

De BDP-S6700 schaalt, net als de UHP-H1-premium player voor hi-res-geluid en –video, Blu-ray-films op naar 4K UHD-detail. Dit model is voorzien van een krachtige interface en een breed scala aan toepassingen voor een optimale muziek- en beeldervaring thuis. Het systeem biedt toegang tot streamingdiensten als Spotify en Deezer. De app SongPal Link creëert bovendien extra luistermogelijkheden in huis. Bluetooth met LDAC garandeert een zuivere, gedetailleerde draadloze luisterervaring met een hoofdtelefoon. De BDP-S6700 gaat 160 euro kosten.
€ 131,95

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

€ 139,99

Binnen 5+ werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.