Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony kondigt hi-res audio-speakers SRS-ZR7 en SRS-ZR5 aan

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2016, 12:12 CategorieLuidsprekers

Tijdens de CES 2016-presentatie heeft Sony nog meer speakers aangekondigd, namelijk ook de draadloze high-res audio speakers SRS-ZR7 en ZR5. De speakers zijn uitgerust met nieuw ontwikkelde full-range drivers voor een uitgebreide frequentierespons.

SRS-ZR7 en SRS-ZR5 aangekondigd

Sony heeft tijdens de CES-beurs twee nieuwe draadloze luidsprekers aangekondigd die het mogelijk maken naar hi-res audio te luisteren. De speakers zijn uitgerust met nieuw ontwikkelde full-range drivers voor een uitgebreide frequentierespons. Tegelijkertijd leveren de twee subwoofers en de passieve radiator diepe krachtige bastonen. De SRS-ZR7 biedt connectiviteit via een one-touch-verbinding met compatibele nfc-toestellen. Hiermee kan muziek direct via een WiFi-verbinding vanaf een mediaserver thuis afgespeeld worden.

sony-gtk-xb7-groot

Daarnaast biedt de SRS-ZR7 toegang tot Google Cast en Spotify Connect, terwijl de ZR5 enkel Google Cast ondersteunt. Ook krijgt de SongPal-app van Sony, voor Android en iOS, een betere interface interface. Met Multi-Room kan in iedere kamer in huis draadloos muziek worden afgespeeld. Een nieuwe functie is wireless surround waarmee gebruikers linker- en rechter rear speakers toe kunnen voegen ter uitbreiding van de tv- en soundbar-opstelling. Wireless stereo koppelt twee aparte luidsprekers aan elkaar voor een 2-kanaals stereogeluid.

Prijs en beschikbaarheid

Wireless stereo en wireless surround worden vanaf juni 2016 ondersteund via een SongPal-upgrade. De SRS-ZR5 (afbeelding bovenin artikel) heeft een consumentenadviesprijs van 230 euro en de SRS-ZR7 (afbeelding middenin artikel) heeft een consumentenadviesprijs van 350 euro. Beide speakers moeten in het voorjaar van 2016 uitkomen.

  • Delen:

Reacties

  1. Peter
    04 februari, 2016 om 12:30

    Hoezo zijn full-range speakers “hi res”?. Snap ik niet helemaal. Vanwege de response correctie?

    Wel grappig is dat op de foto’s de snoeren naar het stopcontact niet lijken te bestaan…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.