Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony kondigt 2016 Bravia 4K Ultra HD tv’s aan

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2016, 15:54 CategorieLcd en led tv's

Sony heeft tijdens CES 2016 de nieuwste tv’s voor dit jaar aangekondigd. De Japanse fabrikant komt wederom met een relatief kleine line-up, waarin we vier modellen met de 4K Ultra HD-resolutie en ondersteuning voor HDR-content terugzien. Ook worden er twee tv’s met full hd-resolutie uitgebracht.

Sony 2016 4K Ultra HD tv’s

Het topmodel voor dit jaar is de XD94, een 75-inch tv met 4K Ultra HD, high dynamic range, een Triluminos display, full array led-verlichting en X-tended Dynamic Range Pro. Ook komt deze tv met een 1.200Hz Motionflow XR-techniek, een zwevend design en Android TV-software.

Sony-XD94

Een stapje lager zien we de XD93-serie terug, bestaande uit een 55-inch en een 65-inch model. Het belangrijkste verschil met de XD94-serie is de edge lit led-verlichting in plaats van full array-verlichting en de 1.000Hz Motionflow XR-techniek.

KD-65XD85-Sony-2

De SD85-serie (65-inch en 55-inch, beiden met gebogen scherm) en XD85-serie (55-inch, 65-inch, 75-inch en 85-inch) komen zonder de X-tended Dynamic Range Pro-techniek en een iets ander design. De XD85-modellen beschikken daarbij over een 800Hz Motionflow XR-techniek. Alle modellen krijgen een nieuwe ‘stemafstandsbediening’ meegeleverd en bieden ondersteuning voor high dynamic range (HDR).

Sony 2016 full hd tv’s

Onderaan de line-up zien we de twee full hd-resoluties terug. De WD75-serie bestaat uit een 32-inch, een 43-inch en een 49-inch model. De WD6-serie uit een 32-inch, een 40-inch en een 48-inch model. Beide series zijn voorzien van een full hd-scherm met X-Reality Pro, Live Colour en Motionflow XR200. Ook zijn er smart tv-opties aanwezig. Alleen het design verschilt.

KD-65XD85-Sony-3

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe line-up Bravia 4K Ultra HD televisies van Sony zijn in de Benelux verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2016. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.