Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony heeft meer dan 35 miljoen PS4’s verkocht

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2016, 10:16 CategorieGaming

Sony heeft bekendgemaakt dat het bedrijf erin geslaagd is meer dan 35 miljoen PS4’s te verkopen, waarvan bijna zes miljoen in de afgelopen kerstperiode. Daarmee staat Sony zeker weten bovenaan in de videogameconsolemarkt.

35 miljoen PS4’s: Microsoft maakt al geen verkoopcijfers meer bekend

Sony heeft laten weten dat het bedrijf meer dan 35 miljoen PS4’s verkocht heeft tot op heden. In totaal gaat het om een indrukwekkend aantal van 35,9 miljoen wereldwijd. In de afgelopen kerstperiode verkocht Sony 5,7 miljoen PlayStation 4-spelcomputers. Daarmee staat het bedrijf bovenaan in de videogameconsolemarkt als het gaat om deze generatie spelcomputers. Microsoft maakt al geen verkoopcijfers van de Xbox One meer bekend en concentreert zich daarom op actieve leden op het online netwerk, waarin het de leiding neemt.

Hoe Sony het voor elkaar gekregen heeft, is voor pers en publiek en zelfs de top bij Sony, is onduidelijk. In vergelijking met de Xbox One heeft de PlayStation 4 helemaal geen indrukwekkende line-up als het gaat om exclusieve spellen voor het platform, terwijl de Xbox One games als Rise of the Tomb Raider en Halo 5 heeft. Wel heeft Sony een opvallende line-up voor 2016 klaarstaan, met onder meer spellen als The Last Guardian, de nieuwe Uncharted en meer. Ook maakt Sony bekend zestig procent meer PlayStation Plus-leden te hebben.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.