Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony en Oppo bevestigen komst Ultra HD Blu-ray spelers

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2016, 19:32 CategorieBlu-ray

Begin deze maand werden tijdens CES 2016 de eerste Ultra HD Blu-ray spelers getoond. Samsung, Panasonic en Philips toonden hun modellen, welke in het voorjaar op de markt moeten verschijnen. Maar, hoe staat het eigenlijk met andere grote fabrikanten? Deze week bevestigen ook Sony en Oppo hun plannen.

Sony heeft laten weten dat het bedrijf voor het einde van het fiscale jaar (2016) een Ultra HD Blu-ray speler op de markt zal brengen. Dit betekent dat de speler voor de lente van 2017 moet verschijnen maar wij gaan uit van een lancering in de herfst van 2016. Ook Oppo geeft aan met een Ultra HD Blu-ray speler te komen en deze moet voor de feestdagen van dit jaar in de winkels liggen.

Maar, wat doen alle andere fabrikanten? Hoe zit het bijvoorbeeld met LG, het bedrijf dat met zijn oled tv’s juist beweert de beste displays voor 4K-content te hebben? En wat kunnen we verwachten van HiFi-fabrikanten als Denon, Yamaha, Pioneer en Marantz? Al deze bedrijven moeten zich nog uitspreken over de plannen en lopen over het algemeen toch wat maanden achter op mainstream merken als Sony en Samsung.

De tijd voor Ultra HD Blu-ray is in ieder geval aangebroken en de eerste schijfjes moeten de komende maanden in de winkels komen te liggen voor prijzen tussen de 30 en 40 euro. De spelers krijgen waarschijnlijk prijzen mee die tussen de 400 en 500 euro liggen.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans de groot
    25 januari, 2016 om 21:24

    Een ding weet ik zeker de jongere zijn niet geïnteresseerd in een fisieke media in de vorm van een schijf. Die streamen liever hebben geen zin om apparaat te kopen. Ook intreseerd het geluid ze niet misschien HD beeld maar de meeste zal het een worst zijn. Dit gaat floppen voor de winkels ik zie het somber in met de prijzen zo. De meeste hebben geen geld die hebben dit gewoon niet als de fabrikanten daar nu eerst is naar kijken. Jonger hebben zat aan een mobieltje als dat alles op kan verder hoeven ze al die aperatuur niet nodig hoor ik dus zo hier en daar. Veel geluk makers van apparaten en HD blueray ditvgaat floppen in Nederland.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.