Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony brengt audioproducten uit met een diepe bass

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2016, 11:55 CategorieLuidsprekers

Sony breidt het bestaande speaker-aanbod uit met audioproducten speciaal voor liefhebbers van een diepe bass. Het gaat in totaal om vier producten, waarvan de GTK-XB7 het meest krachtige audiosysteem is, inclusief ingebouwde discolichten.

Drie nieuwe Sony speakers met een diepe bass

Van de drie nieuwe speakers met een diepe bass die Sony tijdens CES 2016 heeft aangekondigd, is de GTK-XB7 de meest krachtige. Deze box beschikt over een hoge outputvolume, diepe basstonen en twee grote woofers van zestien centimeter. De XTRA BASS-functie maakt gebruik van DSP-technologie. Frequenties worden zo beter verwerkt, wat resulteert in een goede audiokwaliteit. De ingebouwde kleurrijke verlichting, strobes en speakerverlichting gaan aan en uit op het ritme van de muziek – de speaker heeft dus ingebouwde discolichten.

Je kunt de XB7 zowel horizontaal als verticaal neerzetten. Ook ben je in staat een tweede speaker te koppelen aan de eerste. Met One-Touch Listening is het eenvoudig om muziektracks en complete afspeellijsten via Bluetooth vanaf een NFC-smartphone of -tablet te streamen naar de XB7. Tevens zijn vanaf een mobiel apparaat diverse dj-effecten toe te voegen door middel van de SongPal-app. Daarnaast kunnen gebruikers ook andere muziekbronnen aansluiten via de audio-invoer en een mobiel apparaat opladen via de geïntegreerde de USB-poort.

sony-gtk-xb7

De SRS-XB3 en SRS-XB2 zijn draagbare Bluetooth-speakers die ook zijn voorzien van de XTRA BASS-functies. De XB3 is uitgerust met een nieuw ontwikkelde grote Full Range Speaker-eenheid van 48mm. De integratie van DSP-technologie zorgt voor het juiste compressieproces bij iedere track. De speaker weegt 930 gram en gaat 24 uur mee op één batterij. De SRS-XB2 weegt 480 gram en levert ook een mooi bassgeluid op, dankzij de Full Range speaker-unit van 42mm. Ook de XB2 is uitgerust met DSP-technologie en gaat twaalf uur mee.

Beide draadloze speakers zijn geschikt voor diverse toepassingen. Zo is het eenvoudig om draadloos twee luidsprekers te verbinden via de Speaker Add-functie. Double Mode zorgt er daarna voor dat de muziek in stereo wordt afgespeeld. Tevens zijn de systemen waterbestendig en in een handomdraai te configureren via een NFC One-Touch Bluetooth-verbinding.

sony-srs-xb3

… en één nieuwe koptelefoon

De MDR-XB650BT is een Bluetooth-headphone met EXTRA BASS-functies. De 30mm driver is speciaal voor deze serie ontworpen evenals de ingebouwde bass boost-structuur en diafragma. De headphone is draadloos te verbinden met One-Touch Bluetooth via NFC. Tevens is dit model compatibel met AAC- en aptX-codecs voor uitstekende geluidskwaliteit. Het vergrote contactoppervlak moeten voor een stabiele pasvorm zorgen die krachtige bastonen goed aankan. Na vier uur laden, speelt de MDR-XB650BT dertig uur ononderbroken.

sony-MDR-XB650BT

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe serie EXTRA BASS-audioproducten van Sony zijn verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2016.

  • De GTK-XB7 heeft een consumentenadviesprijs van 350 euro.
  • De SRS-XB2 heeft een consumentenadviesprijs van 120 euro.
  • De SRS-XB3 heeft een consumentenadviesprijs van 170 euro.
  • MDR-XB650BT  heeft een consumentenadviesprijs van 130 euro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.