Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Sony brengt Android TV 6.0-update binnenkort uit’

Geschreven door
Geplaatst op19 januari 2016, 9:52 CategorieSmart tv's

Sony is naar verluidt voornemens binnenkort de Android TV 6.0-update vrij te geven voor alle smart tv’s uit 2015 en 2016 die op Android TV draaien. Wanneer wil de fabrikant echter nog niet aangeven – maar dat de update eraan komt, is zeker.

Gerucht: Sony werkt aan Android TV 6.0-update

Eén van de opvallende dingen aan de afgelopen CES-beurs, was dat geen van de smart tv-fabrikanten wilden aangeven wanneer we Android TV 6.0 kunnen verwachten op onze slimme televisies. Sony is op dit moment de grootste Android TV-televisiemaker van dit moment en ook die had daar niets over te zeggen. Wel heeft het bedrijf aangegeven dat zowel de 2015- als de 2016-lineup wordt voorzien van de update. Ook bracht de fabrikant naar buiten dat Android TV 6.0 HDR (high dynamic range) naar de YouTube-app brengt.

De Android TV-televisies van de Japanse fabrikant die werden tentoongesteld tijdens CES draaiden ongetwijfeld op een nieuwere versie van Android TV – de software voelde betrouwbaarder en sneller aan en ook stemcommando’s leken het veel beter te doen, geeft de internationale pers aan. Later werd inderdaad bevestigd dat deze smart tv’s op een preview-versie van Android TV 6.0 draaiden. Daarnaast werd bevestigd dat Google de nadruk voor 6.0 legde op de verbetering van de stabiliteit en beveiliging van het nog jonge platform.

Maar wanneer we de update nou mogen verwachten, is niet bekend. Eerder liet Nvidia al weten dat de Shield ook de Android TV 6.0-update gaat krijgen.

 • Delen:

Reacties

 1. paqbro
  25 mei, 2016 om 12:52

  Binnenkort blijkt langer dan 6 maanden te zijn.
  Zou de upgrade naar 6.0 nog komen in 2016 ?

 2. paqbro
  27 juli, 2016 om 9:29

  26 juli updated to android 5.1.1
  6.0 still coming soon ? no results when i try to find in google.

 3. Jan-Willem
  20 september, 2016 om 15:19

  Al meer bekend over de uitrol? Duurt wel heel lang nu

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.