Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony 2016 soundbar home cinema-systemen

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2016, 16:45 CategorieHome cinema sets

Sony heeft deze week tijdens CES 2016 diverse nieuwe home cinema-producten gepresenteerd. Naast een nieuwe tv line-up, twee Blu-ray spelers en een aantal draadloze speakers komt het bedrijf met een complete line-up soundbar home cinema-systemen. Meerdere functies uit het assortiment van 2015, zoals Google Cast, Spotify Connect en Wireless Multi-room, zijn nu standaard opgenomen in de nieuwe modellen.

Sony soundbar home cinema-systemen 2016

Naast drie Sound Bars en een ‘hybride’ 5.1-kanaals Sound Bar-systeem voegt Sony een Sound Base toe aan het assortiment. De modellen zijn compatibel met hoge resolutie audio (Hi-Res) en uitgerust met apps voor online muziekstreaming. Ook zijn de systemen draadloos uit te breiden met andere speakers.

HT-NT5 High-Resolution Audio Sound Bar

De HT-NT5 Sound Bar heeft een vormgeving die is afgestemd op het nieuwe BRAVIA TV designconcept ‘Slice of Living’. Het aluminium onderstel past daarom precies onder de nieuwe tv-modellen. Deze soundbar heeft een touchpaneel en is voorzien van een innovatieve oplossing om kabels en snoeren op te bergen.

Sony-HT-NT5

Het geluid van de HT-NT5 komt uit zes individuele speakers met een eigen versterker. De bastonen worden geleverd door de Sigma subwoofer met dubbele magneten. De HDMI 2.0 poort speelt 4K-materiaal af, ook als de tv al een paar jaar oud is. HDCP 2.2 voorkomt afspeelproblemen dankzij de integratie van de meest recente kopieerbeveiliging. Daarnaast toont HDR de nieuwe generatie videocontent in High Dynamic Range. Ondersteuning voor de 4K 60p 4:4:4 Extended Colour Space zorgt daarnaast voor een hoogwaardige weergaven van kleuren.

Wireless Surround biedt een multi channel geluid zonder kabels. Je kunt daardoor makkelijk een paar Wireless Multi-room-compatibele draadloze luidsprekers toevoegen voor de aparte Surround-kanalen links en rechts achter. Deze zijn aan te sturen vanaf een smartphone of tablet met Sony’s SongPal-app.

Lees ook onze Sony HT-NT5 soundbar review.

HT-CT790 en HT-CT390

Het Sound Bar-assortiment omvat ook de HT-CT790. Deze vult de ruimte met een vermogen van 330W, bijgestaan door S-Force Pro en een nieuw ontworpen sound deflector bovenop de linker en rechter luidspreker. Dit moet zorgen voor een breed geluidsveld. Net als de HT-NT5 is dit model compatibel met Wireless Multi-room en Wireless Surround.

Sony-HT-CT790

De slanke HT-CT390 Sound Bar biedt 300W aan 2.1-kanaals vermogen. Dit model is uitgerust met de onlangs ontwikkelde sound deflector van de CT790 voor een breder geluidsveld. Via NFC is de Sound Bar te verbinden met een smartphone of tablet dankzij Bluetooth.

Sony-HT-CT390

Lees ook onze review van de Sony HT-CT790 soundbar.

HT-XT2 Sound Base

De HT-XT2 Sound Base moet voor een optimale tv-audio-ervaring zorgen zonder veel ruimte in te nemen. Dit 2.1-kanaals luidsprekersysteem met geïntegreerde subwoofer past onder bijna elke tv en is voorzien van een krasbestendige glazen bovenkant. Het systeem biedt 170W aan vermogen.

Sony-HT-XT2

Dankzij de ingebouwde LDAC-technologie kan tevens een draadloze koptelefoon aangesloten worden. Connectiviteit met Google Cast en Spotify biedt daarnaast een groot aanbod aan online muziek via streaming. Gebruikers kunnen dankzij Wireless Multi-room en de nieuwe Wireless Surround zonder kabels extra speakers toevoegen.

HT-RT3 5.1k Surround Sound Bar Systeem

De HT-RT3 Sound Bar heeft een vermogen van 600W. De speciale subwoofer en meegeleverde rear speakers moeten zorgen voor de surround sound-ervaring. De installatie is eenvoudig aangezien er minder kabels en speakers nodig zijn dan bij andere 5.1-systemen. Vanwege de ingebouwde Bluetooth-module kan er ook draadloos verbinding worden gemaakt met een smartphone of tablet.

Sony-HT-RT3

Prijs en beschikbaarheid

Het 2016 home cinema-assortiment van Sony is vanaf het voorjaar van 2016 verkrijgbaar in de Benelux voor de volgende prijzen;

  • De HT-NT5 heeft een adviesprijs van 800 euro
  • De HT-CT790 heeft een adviesprijs van 500 euro
  • De HT-CT390 heeft een adviesprijs van 330 euro
  • De HT-XT2 heeft een adviesprijs van 330 euro
  • De HT-RT3 heeft een adviesprijs van 300 euro

 


€ 216,00

Binnen 5+ werkdagen

Bekijk

€ 216,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.