Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung toont tijdens CES de toekomst van de tv

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2016, 15:10 CategorieLcd en led tv's

Samsung presenteerde op CES niet alleen een nieuwe serie S-UHD tv’s voor 2016. De Koreaanse fabrikant toonde ook de toekomst van tv’s. De ‘Future TV Zone’ etaleert de meest vooruitstrevende tv-concepten. Bijzondere aandacht is er voor modulaire schermtechnologie. Bij een modulaire tv vormen meerdere schermen in verschillende designs en formaten een volledig gepersonaliseerde tv.

De ‘Future TV Zone’ laat twee designconcepten zien van de mogelijkheden van tv-personalisatie. Een van de concepten is ’s werelds grootste S-UHD TV. Het 170 inch display met modulaire schermtechnologie is opgebouwd uit losse modules die naadloos op elkaar aansluiten. Hierdoor is het mogelijk om zelf schermen samen te stellen in elke gewenste afmeting. Ook de beeldverhoudingen zijn zelf aan te passen. Op het scherm verschijnt een levensgrote kijkervaring, waardoor het lijkt alsof je middenin de video staat.

Samsung-transformable-tv

Om de veelzijdigheid van technologie te laten zien, verandert de transformable tv zijn vorm op basis van de content die draait. Of gebruikers nu een sportwedstrijd, actiefilm of het achtuurjournaal kijken, de transformable tv neemt de beste verhoudingen aan voor de content op het scherm. De tv heeft een schermratio van 16:9 tot 21:9. Door het scherm te splitsen en opnieuw te monteren aan de zijkant, kijk je wide screen films op het beste formaat.

  • Delen:

Reacties

  1. Theo
    01 april, 2016 om 18:36

    Vraagje.is het al bekend wanneer de screenio 2510 van philips op de markt komt en bij wie.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.