Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung kondigt HW-K950 soundbar met Dolby Atmos aan

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2016, 11:49 CategorieHome cinema sets

Afgelopen jaar verschenen de eerste home cinema-receivers met Dolby Atmos en ook kondigde Yamaha de eerste soundbar met Dolby Atmos aan. De verwachting was al dat we tijdens CES 2016 meer van de nieuwe audiostandaard zouden horen en Samsung is één van de eersten die ermee aan de slag gaat.

Samsung heeft vandaag de HW-K950 aangekondigd. Dit is een soundbar die voorzien is van Dolby Atmos-ondersteuning, wat betekent dat je een ‘3D geluidservaring’ krijgt middels een slanke soundbar, een draadloze subwoofer en twee draadloze luidsprekers voor de achterzijde van de kamer. Samsung noemt het een 5.1.4 Dolby Atmos-systeem, waarbij de soundbar en luidsprekers aan de achterzijde ook audio richting het plafond sturen.

In een ‘echte’ Dolby Atmos opstelling heb je onder meer luidsprekers aan het plafond hangen maar de meeste mensen zitten hier niet op te wachten. Een alternatief zijn luidsprekers die audio richting het plafond sturen en middels weerkaatsing de audio-objecten van boven de luisterpositie laten komen. Een echte soundbar kunnen we dit systeem niet noemen want je moet de twee speakers aan de achterzijde dus ook nog kwijt, plus de draadloze subwoofer.

Wanneer de Samsung HW-K950 precies verschijnt en wat ervoor betaald moet worden is nog niet duidelijk. We verwachten later deze week meer informatie.  • Delen:

Reacties

  1. de Brabander G.S.
    06 juni, 2016 om 21:47

    Als ik een soundbar plaats bij mijn Samsung Tv kan ik dan via de Bluetoothmogelijkheid ook bluetooth oordopjes gebruiken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.