Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung introduceert nieuwe S-UHD tv’s voor 2016

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2016, 12:55 CategorieLcd en led tv's

Samsung heeft tijdens CES 2016 in Las Vegas een compleet nieuwe line-up met slanke S-UHD tv’s aangekondigd. De Koreaanse fabrikant brengt wederom de quantum dot-techniek naar de topmodellen en belooft zelfs de eerste ‘randloze’ gebogen tv op de markt te brengen. Daarnaast is de 2016 tv line-up uitgerust met Samsungs IoT-hub technologie, waarbij Smart Home via de tv kan worden aangestuurd.

Quantum dot en HDR

Nagenoeg alle grote fabrikanten maken dit jaar gebruik van 10-bit-panelen, en Samsung voegt voor de topmodellen hier de quantum dot-techniek aan toe. Opvallend is dat dit jaar alle Samsung S-UHD tv’s ondersteuning voor high dynamic range (HDR) bieden, met een minimale helderheid van 1.000 nit. Daarnaast vermindert de nieuwe Ultra Black-technologie volgens de fabrikant lichtreflectie op het scherm. Ultra Black absorbeert natuurlijk licht op dezelfde manier als de ogen van motten, die daardoor ‘s nachts beter kunnen zien.

Eerste randloze Curved tv

Vier jaar na de eerste Curved tv’s introduceert Samsung de eerste randloze Curved tv, de KS9500 S-UHD tv. Zonder omlijsting – al is er nog wel degelijk een lijst zichtbaar – wordt de aandacht gericht op wat zich op het scherm afspeelt. Samsungs designfilosofie is erop gericht alle onnodige elementen, zelfs de schroeven aan de achterkant van de tv, te verwijderen om een elegant product te ontwikkelen dat van alle kanten aantrekkelijk is.

Samsung-2016-S-UHD-tv-2

Samsung smart tv’s in 2016

Samsung 2016 Smart tv’s met Tizen maken het makkelijker om nieuwe content en diensten te ontdekken en gebruiken. Van tv-programma’s tot series en games, alles is nu te vinden op één centrale plek.

 • Vernieuwde Smart Hub – De 2016 Smart Hub is ontworpen om op één centrale plek toegang te krijgen tot favoriete content. Live TV, on demand content, games en zelfs het menu verschijnen op het home screen.
 • Samsung Smart Control Remote – Het gebruik van verschillende afstandsbedieningen is met de nieuwe Smart tv’s niet meer nodig. De Samsung Smart tv herkent automatisch de set-top box, game console en home theatersystemen die verbonden zijn met de tv. Dit maakt het mogelijk om alle externe apparaten, zonder installatie, via de Smart Remote te bedienen.
 • Gamen zonder console – Meer dan 500 te streamen of te downloaden games komen beschikbaar op de Smart tv’s. Recente toevoegingen aan PlayStation Now zijn Assassin’s Creed III, Batman: Arkham Origins en The LEGO Movie.
 • EXTRA Service – Met een druk op de EXTRA-knop verschijnt informatie over wat je kijkt automatisch op het scherm. Zo zijn tijdens sportevenementen spelersprofielen en –statistieken te raadplegen.
 • Smart View – De Samsung Smart View app voor smartphones maakt het mogelijk om direct te delen met familie. Het vernieuwde Smart View is nu beschikbaar op diverse apparaten, waaronder Android en iOS-toestellen en Windows PC’s.
 • Meer toegang tot content – Het streamen van UHD-films en –series van providers als Amazon, M-GO en Netflix en het gebruik van YouTube zijn nog eenvoudiger geworden. Dankzij UHD-technologieën kun je een selectie sportevenementen live via UHD bekijken.

Integratie met Smart home

Alle 2016 S-UHD tv’s zijn uitgerust met IoT-hub technologie. De S-UHD TV verbindt en bestuurt meer dan 200 SmartThings-compatibele apparaten. Voor volledige ondersteuning en verbinding met SmartThings-compatibele apparaten, is een SmartThings Extend USB-adapter vereist.

4K Ultra HD Blu-ray speler

Samsung onthult ook zijn eerste Ultra HD Blu-ray speler, de UBD-K8500. De Blu-ray speler is geschikt voor HDR en geeft vier keer de resolutie en 64 keer meer detail in kleur weer dan conventionele Blu-ray spelers. De Blu-ray speler heeft een curved design, en is vanaf het tweede kwartaal beschikbaar in Nederland.

Bekijk ook de complete Samsung 2016 lcd led tv line-up.
Lees ook onze Samsung KS9000-serie review en Samsung KS9500-serie review.

 • Delen:

Reacties

 1. P van der Laan
  29 maart, 2016 om 1:34

  Gaarne de prijs van de nieuwe tv toestellen en advies welke tv het beste is .
  Zelf heb ik momenteel een plasma tv van Pioneer.

  Bij voorbaat mijn hartelijke dank
  P van der Laan

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.