Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

RCA kondigt eerste tv’s met Android TV aan

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2016, 12:37 CategorieLcd en led tv's

Het in Nederland nog onbekende merk RCA heeft in de Verenigde Staten zijn eerste tv’s met het Android TV-platform aangekondigd. Het bedrijf komt met vier Ultra HD-modellen die over Google’s software beschikken.

Het is inmiddels zes jaar geleden dat het Zuid-Koreaanse bedrijf Activeon de rechten voor het RCA-merk kocht en inmiddels is het merk aardig populair in de Verenigde Staten. Dit jaar brengt het bedrijf vier nieuwe Ultra HD tv’s naar grote winkelketens als Best Buy, Walmart en Target.

De nieuwe tv’s zijn uitgerust met een scherm variërend van 50-inch tot 75-inch, en komen met features als de hoge 4K Ultra HD-resolutie, hdmi 2.0-poorten, ondersteuning voor HDCP 2.2 en decoders voor HEVC en VP9. Het belangrijkste onderdeel is volgens RCA de introductie van Android TV, waarmee toegang verkregen wordt tot een zeer groot app-aanbod en Chromecast-functionaliteit.

De nieuwe televisies van RCA moeten in de tweede helft van 2016 in de VS verschijnen voor prijzen van 699 dollar tot 1.699 dollar. De kans is klein dat we deze modellen op korte termijn ook in Nederland terugzien.

  • Delen:

Reacties

  1. Vangheluwe
    16 juli, 2020 om 18:33

    RCA, brol tv’s! Goedkoop, maar daar blijft het ook bij!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.