Philips lanceert eerste Ultra HD Blu-ray speler in de VS

12 januari 2016 1 Minuut 1 Reacties
Philips-BDP7501

Philips heeft deze week in de Verenigde Staten zijn eerste Ultra HD Blu-ray speler aangekondigd. Het bedrijf komt met de BDP7501, een speler die dus in staat is om de nieuwe Ultra HD Blu-ray schijfjes af te spelen. Het apparaat krijgt een prijs van iets minder dan 400 dollar mee.

2016 moet het jaar van Ultra HD Blu-ray worden. Dit voorjaar verwachten we de eerste films in de winkel die op een Ultra HD Blu-ray schijfje staan en de eerste fabrikanten hebben inmiddels spelers aangekondigd. Afgelopen week toonden Panasonic en Samsung hun Ultra HD Blu-ray spelers al, welke voor ongeveer 500 dollar verkocht zullen worden.

Philips volgt deze twee fabrikanten nu met de BDP7501, een speler die alle features van de Ultra HD Blu-ray standaard ondersteunt. Zo is er ondersteuning voor de 4K Ultra HD-resolutie, HDR (High Dynamic Range), de BT.2020 kleurenstandaard en HDMI 2.0a. Daarnaast is het apparaat uitgerust met WiFi (ac), HEVC en VP9 ondersteuning en toegang tot apps als Netflix en YouTube.

De Philips BDP7501 moet in de lente van dit jaar op de Amerikaanse markt verschijnen voor iets minder dan 400 dollar. Wanneer de speler naar Nederland komt is nog niet bekend.

Reacties (1)