Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic laat transparante televisie zien op CES

Geschreven door
Geplaatst op10 januari 2016, 23:26 CategorieSmart tv's

Panasonic heeft op de CES in Las Vegas een transparante televisie laten zien. Dat geeft het voordeel dat je als hij uit staat, je niet altijd naar een grote zwarte rechthoek zit te kijken in je woonkamer.

Transparant display

Het transparante display was te zien in de stand van Panasonic. Engadget heeft hier een filmpje over gemaakt. In het filmpje is te zien hoe het transparante televisiescherm voor een kast met planken is aangebracht. In de transparante modus kun je dus zien wat er zich achter het scherm op die planken bevindt.

Handgebaren

In transparante modus is het scherm nog steeds te bedienen. Sterker nog, dat kan via handgebaren. Wil je een muziekje opzetten, dan kan dat simpel worden geregeld vanaf de bank, een afstandsbediening is niet nodig. Ook kan het scherm informatie weergeven die van internet is gehaald, over bijvoorbeeld het weer buiten.

In hoogte verstelbaar

In niet-transparante modus is het gewoon een volwaardige televisie die nog als extra bijzonderheid heeft dat het in hoogte versteld kan worden. Het kan dus wat hoger aan de kast worden gehangen, als de kijker(s) dat liever willen. Of als je de planten op de plank erachter even water wilt geven.

Prototype

De woordvoerder van Panasonic in het filmpje zegt dat het nog wel twee jaar duurt voordat dit prototype daadwerkelijk in de handel komt. Er wordt inmiddels gewerkt aan een 4K-versie van deze transparante tv.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.