Netflix wil VPN- en DNS-proxy’s gaan blokkeren

15 januari 2016 1 Minuut 1 Reacties
house-of-cards-netflix

Slecht nieuws voor de mensen met een abonnement op Netflix en een VPN: de videostreamingdienst wil die namelijk gaan blokkeren in de toekomst. Helaas heeft ook Netflix zich te houden aan de afspraken die het maakt met contentleveranciers.

Geen buitenlands aanbod meer kijken op Netflix

Netflix heeft aangegeven dat abonnees binnenkort niet meer in staat zijn het aanbod uit het buitenland te bekijken via een VPN (virtual private network)- of DNS (domain name system)-proxy’s. Hoewel de videostreamingdienst sinds kort bijna wereldwijd verkrijgbaar is, verschilt het aanbod nogal per land of regio. Dat merken de abonnees ook en die hebben manieren gevonden om dat aanbod alsnog te bereiken (via die proxy’s), zonder dat de dienst daar wat tegen deed. Maar aan dat tijdperk komt nu dus een einde.

Want ook Netflix moet zich houden aan de afspraken die het maakt met content providers, want anders kan het nog wel eens belangrijke spelers gaan missen. Die providers hebben natuurlijk hun eigen plannen met betrekking tot distributie en als de abonnees van een videostreamingdienst en de dienst zelf roet in het eten gooien, dan is zo’n contentmaker niet blij natuurlijk. Desondanks probeert de streamingdienst het aanbod wereldwijd gelijk te trekken. Maar tot het zover is, en dat kan nog lang duren, moet je het doen met het huidige aanbod.

Reacties (1)