Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix werkt aan een cyberpunk detectiveserie

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2016, 9:56 CategorieStreamingdiensten

Netflix werkt achter de schermen aan een nieuwe cyberpunk detectiveserie, die alle standaardelementen van zo’n serie bevat – maar dan in de toekomst. Zo is er een chagrijnige detective, een femme fatale met een probleem en een mysterieuze moordzaak.

Altered Carbon – roman krijgt cyberpunk serie op Netflix

Op dit moment werkt Netflix aan een serie over een chagrijnige detective, een femme fatale met een probleem en een mysterieuze moordzaak – een behoorlijke standaard setup, ware het niet dat dit verhaal zich vijfhonderd jaar in de toekomst afspeelt. De serie is gebaseerd op Altered Carbon, een cyberpunk detectiveroman van schrijver Richard K. Morgan. In de wereld van dit verhaal worden het bewustzijn van mensen vaak van het ene lichaam naar het andere lichaam overgeplaatst – iets dat we ons nu niet kunnen voorstellen.

In het verhaal van Altered Carbon maken we kennis met een soldaat die een nieuw lichaam krijgt, maar daardoor wel verwikkeld raakt in een grote samenzwering en andermans liefdesleven. In totaal zou het eerste seizoen tien afleveringen krijgen. Maar omdat schrijver Morgan zijn hoofdpersonage ook in andere boeken gebruikt, blijft er genoeg ruimte over voor andere seizoenen. Wanneer deze cyberpunk serie wordt gelanceerd op de videostreamingdienst, is op moment van schrijven helaas nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.