Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix gaat HDR10 en Dolby Vision ondersteunen

Geschreven door
Geplaatst op20 januari 2016, 11:54 CategorieStreamingdiensten

Via Netflix kun je al een tijdje naar content in de hoge 4K Ultra HD-resolutie kijken maar binnenkort komt daar een nieuwe standaard bij. De streamingdienst gaat namelijk High Dynamic Range ondersteunen en doet dit met twee standaarden; HDR10 en Dolby Vision.

Netflix heeft deze week bekendgemaakt dat Marco Polo en Daredevil de eerste series zijn die in HDR gestreamd kunnen worden. Er wordt ondersteuning geboden voor de HDR10-standaard en de door Dolby ontwikkelde Dolby Vision-standaard. Wanneer HDR precies beschikbaar is voor deze series is nog onduidelijk, maar waarschijnlijk valt valt samen met de lancering van het nieuwe seizoen. Daredevil’s tweede seizoen start op 18 maart, van Marco Polo weten we nog niet wanneer we het tweede seizoen kunnen verwachten.

Nagenoeg alle grote fabrikanten hebben deze maand tv’s met HDR-ondersteuning uitgebracht. Alleen LG, Vizio en TCL bieden ondersteuning voor Dolby Vision, de andere fabrikanten kiezen voor HDR10. Onder meer de nieuwe oled tv’s van LG beschikken over Dolby Vision. Netflix-materiaal in HDR kan op alle modellen bekeken worden.

Bekijk alle tv’s die dit jaar in Nederland uitgebracht worden in ons 2016 home cinema overzicht.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans de groot
  21 januari, 2016 om 0:53

  Ik heb film 1 in mijn abonnement kan de films zonder reclame kijken top zonder al die troep. Met dolby digital 5.1 geluid. Beter kan niet. En de films zijn snel te zien als ze uit de BIOS zijn.

  • Peter vb
   21 januari, 2016 om 17:25

   Frans, probeer te ontdekken wat jou reactie te maken heeft met dit onderwerp. Het gaat over HDR dat heeft jou film 1 niet en reclame ben ik op Netflix ook nog nooit tegengekomen maar 5.1 heb ik wel bij Netflix. Dus snap niet waar je het over hebt. Mvg Peter.

 2. Maurits
  21 januari, 2016 om 21:56

  Prima, beetje jammer dat je een duurder abonnement aan moet schaffen om gebruik te maken van dit type content.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.