Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Minder high-end Philips-televisies onderweg

Geschreven door
Geplaatst op13 januari 2016, 16:21 CategorieLcd en led tv's

In de toekomst zullen er minder high-end Philips-televisiemodellen op de markt worden uitgebracht. TP Vision wil namelijk bijna al het personeel ontslaan. TP Vision is het bedrijf dat de televisietak van de Eindhovense fabrikant heeft overgenomen en onder het Philips-merk tv’s uitbrengt.

Minder high-end televisies van Philips op de markt

Het Gentse TP Vision, verantwoordelijk voor de Philips-televisies die nu op de markt verkrijgbaar zijn, heeft aangegeven het merendeel van het personeel te willen ontslaan. TP Vision kocht eerder de televisietak van de Eindhovense fabrikant en brengt nog steeds televisies uit onder het Philips-merk, waaronder high-end modellen. In totaal zullen er 178 van de 238 posities verdwijnen uit het Gentse bedrijf, en daarmee ook de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling. De overgebleven werknemers zullen zich focussen op support en kwaliteitscontrole.

Tweakers meldt, op basis van een interne e-mail, dat TP Vision de locatie in Gent wil inzetten als een Europees supportcentrum. Wel blijft het bedrijf zich richten op de Europese markt en zal het televisies blijven produceren in Gorzów, Polen. Maar dit zullen geen high-end toestellen zijn die nu volop (of in de nabije toekomst) verkrijgbaar zijn. In plaats daarvan zal TP Vision het merk Philips gaan gebruiken voor budget- en middenklasse-televisies. In 2012 kocht TP Vision de televisieafdeling van Philips, die nog enige tijd daarna dertig procent aandelen bezat.

 • Delen:

Reacties

 1. Audiofreak1
  13 januari, 2016 om 18:05

  Dit is het resultaat van slechte producten maken. Hier kon je op wachten. Er zitten zoveel fouten in de software van de tv,s dat ze beter helemaal kunnen stoppen. Nog een paar jaar en Philips is van de markt af. Jammer want ze konden het vroeger wel. Matchline was super. Nu is het goedkope troep geworden.

 2. Schumacher
  14 januari, 2016 om 13:00

  Op de TP vision site staat iets totaal anders. Daar wordt de 2016 voorjaars lijn aangekondigd. Nieuwe panelen voor de 7000 serie. HDR vanaf de 7000 serie.
  Daarnaast is de huidige 7600 als beste Europese TV gekozen. Dat is altijd voor discussie vatbaar, maar is toch een prestatie tussen al dat Samsung en LG geweld.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.