Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marshmallow onderweg voor de Nvidia Shield met Android TV

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2016, 9:54 CategorieGaming

Fabrikant Nvidia heeft laten weten dat de Nvidia Shield met Android TV, voor gaming en andere entertainment, wordt voorzien van Android 6.0 Marshmallow. Deze nieuwe versie van Android moet Shield-eigenaars meer opties en prestatieverbeteringen geven.

Nvidia Shield krijgt de Marshmallow-update

Nvidia heeft bekendgemaakt dat de Nvidia Shield wordt voorzien van de nieuwste versie van Android: Marshmallow. Dankzij deze update krijgen oude en nieuwe Shield-eigenaars nieuwe opties tot hun beschikking. Zo is het bijvoorbeeld straks mogelijk om het apparaat in te stellen via je je smartphone, door ‘OK Google, set up my device’ hardop uit te spreken. Vervolgens zal je Google-account worden overgezet en je Shield worden klaargestoomd. Verder kun je nu zelf de indeling van je homescreen bepalen, zoals op mobiele apparaten.

Als we iets dieper gaan, dan zien we ook dat de Nvidia Shield het mogelijk maakt een externe bron (SD-kaart of USB-apparaat) als intern geheugen te zien (maar dat betekent wel dat alles eerst van die bron verwijderd moet worden). Niet de beste optie, maar wel tenminste een optie om het managen van je games en apps overzichtelijker te maken. Als laatste krijgt ook de Nvidia Shield nu toegang tot de vernieuwde Google Play Store voor Android TV. Binnen nu en enkele weken kun je de update voor de spelcomputer en mediaspeler verwachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.