Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG toont 98-inch 8K Ultra HD tv

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2016, 20:45 CategorieLcd en led tv's

Een grote technologiebeurs kan natuurlijk niet zonder een extreem grote tv. LG laat zien dat extreem groot ook extreem duur is want het bedrijf toont tijdens CES 2016 een 8K Ultra HD tv van maar liefst 98-inch met een prijskaartje dat boven de 100.000 euro uit zal komen.

De UH9800 is LG’s eerste 98-inch 8K Ultra HD tv. De Nederlandse consument raakt net gewend aan de 4K-resolutie maar met 8K gaan we nog een stapje verder, alsof je daadwerkelijk uit een raam kijkt. Maar, dat is niet alles want de tv beschikt ook over bewegende speakers die voor een indrukwekkende video- en audiobeleving moeten zorgen.

De kans is klein dat we op korte termijn veel 8K Ultra HD tv’s in de huiskamers gaan terugzien, we zijn immers net aan 4K Ultra HD begonnen. Maar, fabrikanten laten hiermee zeker zien wat de mogelijkheden zijn en wat we kunnen verwachten over een jaar of vijf. Het probleem van 8K Ultra HD is echter dat je er pas echt van profiteert op een extreem groot scherm en een 98-inch tv zal niet snel in de gemiddelde huiskamer passen.

En dan hebben we het nog niet eens over het prijskaartje. LG heeft nog niks officieel bevestigd maar dit model zou meer dan 100.000 euro gaan kosten. Ook dat lijkt niet voor de gemiddelde Nederlander weggelegd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.