Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG presenteert 18-inch oprolbaar oledscherm

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2016, 11:55 CategorieOled tv's

LG heeft op de CES 2016 een 18-inch scherm gepresenteerd dat geheel oprolbaar is. Alsof het een stuk karton is. Het is een oledscherm dat voortbouwt op eerdere opvallende initiatieven van LG, zoals opvouwbare, oprolbare en gebogen schermen.

Oprolbaar oledscherm

Het oprolbare scherm op de CES werd vorig jaar al geshowd, maar alleen achter gesloten deuren. Nu brengt LG het scherm in de openbaarheid, wat blijkbaar aangeeft dat het Koreaanse bedrijf er voldoende vertrouwen in heeft om consumenten warm te maken voor deze nieuwe technologie.

Groot scherm in je zak

Oprolbare en flexibele schermen zijn overigens niet nieuw, Samsung en Sony hebben dergelijke displays al eerder laten zien. Wat LG ermee gaat doen, is nog een open vraag. Er zijn talloze apparaten waar tegenwoordig flexibele schermen kunnen worden ingebouwd,  te beginnen natuurlijk met smartphones, tablets en televisies. LG voorziet dat consumenten in de toekomst deze grote schermen oprollen of opvouwen en in hun zak stoppen. Op de CES laat het bedrijf ook nog een 25-inch scherm zien dat gebogen is, en aan de binnenkant van een auto is aangebracht.

‘Papierdunne 55-inch televisie’

Voorts komt LG nog met een 55-inch ‘papierdunne’  televisie waar alle elektronica los van is geïnstalleerd. Hoe dat er precies uitziet, moeten we nog even afwachten. De grote aankondigingen komen pas morgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.