Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG lanceert nieuwe Ultra HD tv’s met HDR tijdens CES 2016

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2016, 16:26 CategorieLcd en led tv's

Nog één dag en dan gaat in Las Vegas CES 2016 van start. Alle grote elektronicafabrikanten presenteren hier hun nieuwste producten en ontwikkelingen, waaronder ook LG. De Koreaanse fabrikant laat echter vandaag al van zich horen met de aankondiging van nieuwe Ultra HD tv’s die beschikken over HDR-ondersteuning.

LG UHD tv’s

De IPS UDH tv’s van LG die op de beurs te zien zullen zijn: de 65-inch UH9500, 86-inch UH9550, 65-inch UH8500 en de SUPER UHD TV’s 65-inch UH8500 en 75-inch UH8550. De premium SUPER UHD TV modellen bieden verbeterde beeld- en geluidskwaliteit, waaronder HDR (high dynamic range) en LG’s Ultra Slim design.

UH9500 en UH9550

Zowel de UH9500 en UH9550 tv’s beschikken over IPS displays met True Black Panel en Contrast Maximizer. Tv’s met een True Black Panel verminderen reflecties en verbeteren de contrast ratio. De Contrast Maximizer geeft meer diepte, door voorwerpen te scheiden van hun achtergrond. De HDR Plus technologie maakt het bij de UH9500 en UH9550 modellen mogelijk om 4K HDR content weer te geven. Hiernaast biedt LG’s Ultra Luminance technologie een verbeterd contrast tussen donkere en lichte gebieden, waardoor het HDR-effect wordt verbeterd. Door de toevoeging van HDR-compatibele HDMI-poorten en SDR-to-HDR conversion engine kan van elke bron een (softwarematig) HDR-signaal gemaakt worden.

LG’s nieuwe UHD tv’s zijn uitgerust met de ColorPrime Plus technologie. Deze technologie verbreedt het spectrum aan kleuren dat de tv kan weergeven voor meer diepte en realisme. Door gebruik te maken van een 10-bit paneel kunnen LG’s UH9500 en UH9550 een miljard kleuren weergeven. Er is inmiddels ook ondersteuning voor de BT.2020 industriestandaard voor kleurweergave.

De UH9500 heeft een geheel nieuw design wat hem nog dunner maakt dan zijn voorganger. Door de ruimte tussen het panel en de behuizing te verkleinen, een 6.6mm schermdiepte en vrijwel onzichtbare bezels lijkt de tv in de lucht te zweven. Ook aan de geluidskwaliteit is gewerkt. De nieuwe Magic Sound Tuning functie houdt rekening met de omgeving van de tv om het geluidsprofiel af te stellen op de akoestische eigenschappen van de kamer. LG werkte samen met Harman/Kardon voor het speakersysteem.

UH8500, UH8550 en 8K tv

Net als de UH9500 en UH9550, hebben ook de UH8500 en UH8550 ColorPrime Plus, Ultra Luminance en Contrast Maximizer. Deze modellen hebben alleen een ietwat ander design. LG zal ook de eerste consumentenversie van haar 98-inch 8K Ultra HD tv introduceren, welke in de tweede helft van dit jaar in de winkels moet liggen voor waarschijnlijk zo’n 100.000 euro.

Bekijk de complete LG 2016 lcd en oled tv line-up.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.