Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Japan Display begint productie oled-displays in 2018

Geschreven door
Geplaatst op25 januari 2016, 14:54 CategorieOled tv's

Op dit moment is LG nog steeds de enige fabrikant die een rol van betekenis speelt op het gebied van oled tv’s, maar steeds meer fabrikanten omarmen de techniek. Japan Display heeft deze week aangekondigd in 2018 te beginnen met de productie van oled-displays, al lijkt het in eerste instantie om displays voor mobiele apparaten te gaan.

Japan Display is een samenwerking tussen Sony, Toshiba en Hitachi. Deze fabrikanten willen samen een vuist maken tegen grote displayfabrikanten als Samsung en LG. Momenteel produceert het bedrijf al lcd-schermen maar in 2018 moeten oled-schermen aan het aanbod toegevoegd worden. Mogelijk wil Japan Display de oled-schermen voor de nog onaangekondigde iPhone 8 produceren. Apple zou namelijk volgens recente geruchten binnen drie jaar over willen stappen op oled-displays.

Veel details over de plannen heeft Japan Display niet bekendgemaakt maar momenteel focust het bedrijf zich voornamelijk op kleine schermen voor smartphones en tablets. De kans is dus groot dat op het gebied van oled ook eerst gefocust wordt op kleine displays. Mogelijk maakt het bedrijf later een stap richting grote schermen voor televisies.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.