Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hisense brengt Sharp tv’s terug naar de VS

Geschreven door
Geplaatst op18 januari 2016, 20:25 CategorieLcd en led tv's

Vorig jaar maakte Sharp bekend te stoppen met de productie en verkoop van tv’s maar het merk gaat niet verloren. Het Chinese Hisense heeft de merkrechten gekocht en komt dit jaar met Sharp tv’s. De modellen worden vooralsnog alleen in Azië en de VS uitgebracht.

Sharp tv’s in de VS

Hisense heeft in de VS 25 nieuwe tv’s met het Sharp logo aangekondigd. De televisies komen in alle prijsklassen en de topmodellen beschikken onder meer over de quantum dot-technologie en HDR-ondersteuning. Er zullen Sharp tv’s van 32-inch tot 75-inch verschijnen, in de N9000, N8000, N7000, N6000, N5000, N4000 en N3000 series.

Het vlaggenschip voor 2016 is de N9000 serie, bestaande uit tv’s met een helderheid van 800 nits, ondersteuning voor high dynamic range-content, een groot kleurbereik en natuurlijk de hoge 4K Ultra HD-resolutie. De 70-inch variant komt daarnaast met een full-array led-backlight dat beschikt over 192 zones.

Sharp-N7000

Een stapje lager zien we de N8000 serie terug, welke nog steeds voorzien is van HDR-ondersteuning. Afhankelijk van het formaat is er full-array led of edge lit led aanwezig. Ook het grotere kleurbereik is aanwezig op deze televisies. Helaas maakt Hisense geen gebruik van Android TV als smart tv-software. In plaats daarvan kiest het bedrijf in 2016 voor het minder bekende Roku OS.

Prijs en beschikbaarheid

De Sharp tv’s worden in de VS verkocht voor prijzen van 189 dollar tot 3299 dollar. Deze modellen worden niet in de Nederlandse winkels verwacht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.