Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Heel veel geruchten over de Nintendo NX verschenen

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2016, 9:16 CategorieGaming

Er zijn een hoop geruchten over de Nintendo NX verscheen, de nieuwste console van Nintendo die in 2016 zou moeten worden aangekondigd. Zo zou de console moeten kunnen communiceren met concurrerende spelcomputers.

Nintendo NX: geruchten en nog eens geruchten

Vanuit twee bronnen zijn er deze week meerdere geruchten verschenen over de onaangekondigde spelcomputer Nintendo NX. Zo is er een GFK-vragenlijst opgedoken waarin enkele specificaties van het apparaat genoemd worden. GFK Research Group is een officiële partner van Nintendo, die gamers van tevoren vraagt naar bepaalde ontwikkelingen op het gebied van gaming. In deze survey staat onder meer te lezen dat de NX uit twee hardwarecomponenten bestaat: een spelcomputer en een handheld device.

Mocht de informatie kloppen, dan hebben we hieronder de eerste glimp van het systeem te pakken. Dit staat er namelijk in de vragenlijst beschreven:

 • Exclusieve Nintendo-franchises
 • Spelers kunnen communiceren met andere spelers via het Nintendo Network
 • Gameplay is te wisselen tussen console en handheld
 • Prestatie en andere mooie momenten zijn te delen met andere gamers
 • Je kunt surfen op het internet en videobellen
 • Ondersteunt 4K en 60fps voor streaming
 • Graphics: 900p op 60fps

Ook is er te lezen wat er in de doos van de Nintendo NX zit:

 • De console
 • Een sensorbalk
 • Game-controller
 • HDMI-kabel

Daarnaast is er nog een ander gerucht verschenen over het apparaat: de NX zou namelijk kunnen communiceren met smartphones, tablets en andere spelcomputers, zoals een PlayStation 4. Nintendo werkt daarvoor aan een nieuwe accountdienst. Dat klopt inderdaad, maar dat betekent niet dat we straks crossplatform zouden kunnen gamen. Mogelijk zou een connectie met een smartphone of tablet wel een optie zijn. Maar totdat Nintendo zelf de aankondiging doet, scharen we alles onder het kopje gerucht – waar de info ook vandaan komt.

 • Delen:

Reacties

 1. Fabian
  25 januari, 2016 om 19:40

  Not impressed at all. Nintendo kan beter zijn IP’s (Mario, Zelda, Metroid etc.) naar de PS4, Xbox One brengen. Dat wordt echt een onmenselijk succes :0

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.