Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Foxconn wil Sharp overnemen

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2016, 12:14 CategorieLcd en led tv's

De Taiwanese fabrikant van elektronica, Foxconn, heeft een bod uitgebracht op Sharp. Het bedrijf wil de Japanse fabrikant van onder meer displays overnemen voor een bedrag van omgerekend 5 miljard euro.

Sharp verkeert al een tijdje in financiële problemen. Het bedrijf brengt sinds vorig jaar al geen nieuwe televisies meer op de Nederlandse markt en heeft in de VS zijn naam verkocht aan het Chinese Hisense. Hisense heeft onlangs nieuwe tv’s met het logo van Sharp aangekondigd voor de Amerikaanse markt.

Of het bod van Foxconn, onder meer fabrikant van iPhones en iPads, geaccepteerd wordt is nog maar de vraag. De Japanse overheid zou er namelijk niet blij mee zijn als Sharp in handen van een buitenlandse eigenaar valt. Foxconn maakt het echter extra aantrekkelijk door alle schulden van de Japanse fabrikant – ook zo’n 5 miljard euro – te willen afbetalen.

De verwachting is dat Sharp voor het einde van het volgende fiscale kwartaal, eind maart, een beslissing maakt over de verkoop van het bedrijf.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.