Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Eerste details Panasonic DX750 lcd led tv’s duiken op

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2016, 13:10 CategorieLcd en led tv's

Begin deze maand introduceerde Panasonic tijdens CES 2016 de vlaggenschip lcd led tv-serie voor 2016, de DXW904-serie. Wat we verder van het Japanse bedrijf kunnen verwachten was nog onduidelijk maar inmiddels zijn ook wat details over de DX750-serie opgedoken.

Panasonic DX750 lcd led tv’s

De Panasonic DXW904-serie is dankzij onder meer een full led va-paneel en local dimming met 512 zones het topmodel, maar de DX750-serie mag er ook zijn. Deze tv’s komen met een ips-paneel wat voor grotere kijkhoeken en een betere kleurweergave zorgt maar waarvan de zwart waarden wat minder diep zijn. Het paneel krijgt de 4K Ultra HD-resolutie mee en biedt ondersteuning voor HDR (high dynamic range). Ook biedt Panasonic ondersteuning voor de Rec.709, DCI en Rec.2020 kleurenspectra.

Opvallend maar interessant is dat Panasonic aangeeft een extra rode fosfor diode aan het paneel toegevoegd te hebben om de weergave van de kleur rood te verbeteren. Ips-panelen hebben tot op heden vaak last gehad van een overduidelijke blauwe tint en een tegenvallende weergave in het rode deel van de kleuren, dus dit zou dat probleem mogelijk kunnen verhelpen.

Verder beschikken de DX750 tv’s over de Hexa Drive Chroma-processor, 10-bit weergave, 4K upscaling, de Fine Remaster Engine 4K en het Super Resolution algoritme. Ook heeft Panasonic een nieuwe coating om reflecties tegen te gaan ontwikkeld.

Of en wanneer de DX750-serie naar Nederland komt is nog niet bekend. Volgende maand horen we meer van Panasonic want dat presenteert het bedrijf de Europese line-up.

Bekijk ook de complete Panasonic 2016 lcd led tv line-up.


€ 1.999,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.