Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Eerste 4K Ultra HD Blu-ray discs verschijnen in de VS

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2016, 14:30 CategorieBlu-ray

We wachten er al maanden op maar in de VS kunnen de eerste Ultra HD Blu-ray discs eindelijk besteld worden. Via de Amerikaanse webwinkel van Amazon kunnen diverse films gereserveerd worden.

Blu-ray spelers

Begin deze maand werden tijdens CES 2016 de eerste Ultra HD Blu-ray spelers aangekondigd. Samsung, Panasonic en Philips toonden hun spelers en gaven aan ze komende lente in de winkels te hebben liggen. De prijzen liggen tussen de 400 en 500 euro. Maar, een Ultra HD Blu-ray speler koop je natuurlijk voor de bijpassende schijfjes en die lijken nu ook langzaam aan te verschijnen.

Prijzen Ultra HD Blu-ray discs

Lionsgate is de eerste studio die laat weten films naar de winkels te brengen. Onder meer Sicario, The Last Witch Hunter, Ender’s Game en The Expendables 3 krijgen de Ultra HD-behandeling en moeten vanaf 1 maart te koop zijn. Omgerekend gaan deze Ultra HD Blu-ray films zo’n 40 euro per stuk kosten. Amazon heeft reeds titels als The Amazing Spider-Man 2, Salt en Chappie online staan, voor prijzen van omgerekend zo’n 30 euro.

Naast de hoge Ultra HD-resolutie komen de films met een Dolby Atmos of DTS:X soundtrack en natuurlijk ondersteuning voor HDR (high dynamic range).

 • Delen:

Reacties

 1. Frans de groot
  15 januari, 2016 om 22:23

  Lijkt me wel mooi alleen heb ik grote twijfels hier in Nederland met winkels zo als media markt die nog steeds veel dvd zeggen te verkopen. Ik wil wel is een blueray bestellen dan krijg ik als antwoord die zit niet bij ons in het pakket. Eerst alle cd en dvd blueray zaken weg concurreren en dan te besodemieterd om te bestellen want je bent de enige. Ik ga binnen kort maar naar Antwerpen naar de FNAC die heeft het wel. Of anders word het internet. Door al deze dingen zal het aanbod nog velen malen minder worden heb ik zo mijn gedachten. Het word er niet beter op in de winkels.

 2. Peter vb
  05 maart, 2016 om 22:01

  Kaleidescape stratos. Je kan nu dus echt 4K met HDR kijken. Stream je één op één dus niet zoals Netflix. Dus echt even goed als een schijf. Geluid ook admos. Nu te koop voor weliswaar een hoop geld, maar is ook echt hi-end. Lijkt mij echt homecinema nieuws. Misschien kan je er wat mee. Mvg Peter.

  • Peter vb
   05 maart, 2016 om 22:06

   Ps ‘met één op één bedoel ik dat iedere bit die het origineel heeft ook echt op de harde schijf komt. Geen kwaliteitsverlies.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.