Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dit is de prijs van een 4K Ultra HD Blu-ray film

Geschreven door
Geplaatst op20 januari 2016, 12:47 CategorieBlu-ray

De home cinema-fans wachten er al een tijdje op; de eerste Ultra HD Blu-ray films. We kunnen al ruim een jaar 4K Ultra HD-content streamen via verschillende diensten maar een fysiek schijfje met de ultieme audiotrack blijft nog altijd iets dat we graag in de kast hebben staan. Maar, wat gaan die Ultra HD Blu-ray films kosten en welke kunnen we verwachten?

Prijs Ultra HD Blu-ray films

In de lente van 2016 kunnen we de eerste Ultra HD Blu-ray films in de winkels verwachten. Deze films kunnen afgespeeld worden in de hoge 4K-resolutie, beschikken over een groter kleurspectrum en komen – wanneer beschikbaar – met HDR. Ook worden nieuwe audiotracks als Dolby Atmos en DTS:X aan de schijfjes toegevoegd.

Zowel nieuwe als oude films worden op de nieuwe schijfjes uitgebracht en daar zit dan ook wat prijsverschil in. Lionsgate is één van de eerste studio’s die met films komt en het bedrijf geeft aan dat nieuwe films ongeveer 40 euro gaan kosten. Een normale (full hd) Blu-ray film kost tegenwoordig zo’n 20 euro. Wat oudere Ultra HD Blu-ray films krijgen een prijs van rond de 20-25 euro mee.

Welke films kunnen we verwachten?

Onderstaande films worden op korte termijn uitgebracht in Ultra HD Blu-ray vorm. Sommige, vaak oudere, films zijn geremasterd in 4K Ultra HD en bieden daardoor alleen de hogere resolutie, niet de ondersteuning voor HDR of het grotere kleurbereik.

 • Mad Max: Fury Road
 • San Andreas
 • The Lego Movie
 • Pan
 • The Martian
 • Hitman: Agent 47
 • Maze Runner: The Scorch Trials
 • Exodus: Gods and Kings
 • Kingsman: The Secret Service
 • X-Men: Days of Future Past
 • Life of Pi
 • The Maze Runner
 • Wild
 • Fantastic Four
 • Total Recall
 • World Invasion: Battle Los Angeles
 • The Amazing Spider-Man
 • Ghostbusters
 • Moneyball
 • Taxi Driver

Ultra HD Blu-ray spelers en tv’s

Om een Ultra HD Blu-ray film af te kunnen spelen heb je ook nieuwe apparatuur nodig. Zo is een Ultra HD Blu-ray speler vereist en deze verschijnen ook in de lente van 2016. De prijzen liggen waarschijnlijk tussen de 400 en 500 euro. Daarnaast moet je tv in ieder geval de hoge 4K Ultra HD-resolutie ondersteunen. Wil je van HDR en het grotere kleurbereik genieten dan heb je ook ondersteuning voor deze features nodig.

Een compleet overzicht van alle tv’s en Blu-ray spelers die je dit jaar in Nederland kunt verwachten vind je in ons 2016 home cinema overzicht.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans de groot
  21 januari, 2016 om 0:48

  De prijs is veel te duur voor blueray dit gaat floppen. Ik heb blueray als de prijs nu is rond de 10 euro wordt voor blueray en 4 K voor 15 euro zonder al die onzin die er nu bij zit digitale copie en 3 d. Gewoon alleen de film in 4 K en blueray meer niet ik zit niet op te wachten al die andere troep op schijf. En dan die troep van brein er bij en trailer ik hoeft die zooi niet. Ik wil best betalen voor schijf maar de fabrikant maakt er zelf een onaantrekkelijke iets van met al die troep er bij ik kijk alleen de film de rest niet. Gaat bij om de film met goed geluid daar draait het om en niet anders. De rest ben ik niet in geïnteresseerd. Dus luister is naar de consument. Het is net als bij streaming zit ook troep bij waar niemand wijzer van wordt. En dat geld ook voor de reclame niet nodig en niet interessant.

  • Henk Jansen
   21 januari, 2016 om 9:58

   Je bericht kan ik (Alleen al op basis van je taalgebruik) nauwelijks serieus nemen.

   De prijs van DVD / Blu-Ray lag toen ze net nieuw waren ook hoog, en het zal grotendeels aan de ‘early adopters’ liggen (waar jij duidelijk NIET bij hoort) of het een succes zal worden.

   • Frans de groot
    21 januari, 2016 om 18:57

    Je komt zeker nooit in winkels hier in Holland. Soms ben je een paar mensen in zo n winkel dus druk is het moetver word steeds minder verkocht al zeggen ze van niet. In Parijs Antwerpen of London wel heel druk in cd dvd blueray zaken maar hier is het veel te duur.

 2. Maurits
  21 januari, 2016 om 21:52

  De prijs ligt zeker te hoog, mede hierdoor zullen alleen de echte liefhebbers een schijfje aanschaffen.
  Eigenlijk denk ik dat dat dit soort schijfjes gaan uitsterven, mede door de hoge prijs (25 of 40 ekkermannen maakt dat weinig uit) en het steeds vernieuwde aanbod van de Netflix partijen.

  • Frans de groot
   23 januari, 2016 om 19:50

   Was in Antwerpen bij de FNAC was er zeer lage prijzen voor blueray 4 gekocht voor nog geen 4 euro per stuk kon ze niet hier in Nederland krijgen. In Rotterdam heb je alleen nog mediamarkt die besteld ze niet kreeg ik als antwoord ik zou zeggen ga zo door straks koopt niemand meer wat bij hun. Prijs voor vrije nieuwe blueray zijn wel 5 euro goedkoper daar in Antwerpen ga maar is even naar België om de 3 maanden en koop daar de films wel niet meer hier in Nederland.

 3. edior
  24 januari, 2016 om 12:07

  Een kleine opmerking, altijd in begin zijn de prijzen hoog, en ja, het zal voor een kleinere speciale groep worden. Dat was ook al met Blu ray en juist de extras als documentaires, commentaar etc maakt het geheel mooier dan enkel een filmpje zoals bv gestreamd wordt. Filmliefhebbers houden van de film (en de perfecte kwaliteit) en zijn geheel, zie maar de Lord of the rings blu ray etc, met drie extra blu rays.

  Mogelijk dat men ook eens de site thedigitalbits.com/ kan volgen zodat er een goed beeld ontstaat wat er uitkomt en oa de producenten doen en willen. We moeten nog heel wat afwachten wat de komende jaren gaat leveren met deze nieuwe techniek.

  • Frans de groot
   25 januari, 2016 om 21:30

   Denk dat het geheel gaat tegen vallen hier in Nederland. We draaien al niet meer mee in de wereld op blueray gebied zie de winkels maar karig aanbod en men besteld het ook niet voor je ik bestel tegenwoordig bij FNAC.fr in Parijs of pak de de snelle trein heen en weer op een dag met veel films en goedkoper ook daar.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.