Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon kondigt stereoduo PMA-2500NE en DCD-2500NE aan

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2016, 20:42 CategorieReceivers

Denon kondigt vandaag het nieuwe premiumklasse stereoduo PMA-2500NE en de DCD-2500NE aan. De geïntegreerde versterker met DAC-modus, de PMA-2500NE, en de Super Audio CD-speler DCD-2500NE kunnen omgaan met de nieuwste digitale audio-formaten en zijn zo geschikt zijn voor de meest veeleisende HiFi-liefhebbers.

Denon PMA-2500NE

De PMA-2500NE presteert volgens Denon veel beter dan de vorige PMA-2000-serie van Denon dankzij zijn “”Simple & Straight” schakelontwerp. Om een perfecte balans te bereiken tussen subtiele details en een krachtig geluid maakt de PMA-2500NE gebruik van Ultra High Current MOS (UHC-MOS) FET’s, die veel stroom kunnen genereren in een Single Push-Pull-configuratie die zorgt voor lineariteit in de uitgangsfase, voor het gehele geluidsbereik van muzikale details tot robuuste stroom. De nauwkeurige ´Direct Mechanical Ground´-constructie weet storende trillingen tot een minimum te beperken en elimineert zo nadelige invloeden op het uitgangssignaal. Een chassisconstructie met zes onafhankelijke blokken en een grote hoogwaardige volumeregelaar zorgen voor verdere onderdrukking van externe ruis en ongewenste storingen tussen de verschillende onderdelen. De PMA-2500NE is voorzien van twee transformatoren die in tegengestelde richting zijn aangebracht in een Leakage Cancelling-montagesysteem (LC) voor het onderdrukken van wederzijdse beïnvloeding van magnetische flux, een bron van ruis, lekkage uit de transformatoren. Dankzij de phono-equalizer (MM/MC) is de PMA-2500NE ook voor de vinylliefhebber geschikt. Voor optimale prestaties via analoge ingangen is de PMA voorzien van een analoge modus waarmee alle secties die niet worden gebruikt, zoals het digitale ingangscircuit of het ruisarme display, kunnen worden uitgeschakeld voor een pure geluidsweergave.

Denon-PMA-2500NE en DCD-2500NE-3

Dankzij de USB-B-ingang aan de achterzijde komt de PMA-2500NE ook tegemoet aan de wensen van de meest veeleisende liefhebbers van audio met hoge resolutie. Op een computer opgeslagen muziekbestanden tot 384 kHz/32-bits en zelfs DSD-bestanden tot 11,2 MHz kunnen worden weergegeven met geluid van studiokwaliteit. De bron en samplefrequentie kunnen worden afgelezen van het FL-display op het voorpaneel. De asynchrone modus beperkt jitter tot een minimum en speciale isolatie rondom de USB-B-ingang, die voorkomt dat externe ruis het gevoelige audiocircuit binnendringt, zorgt voor een optimale weergave van digitale bestanden. Alle digitale signalen worden, voordat ze worden doorgestuurd naar de hoogwaardige ingebouwde D/A-omzetter, bewerkt door de Advanced AL32-Processing Plus, de nieuwste versie van de analoge Waveform-weergavetechnologie van Denon. Het opnieuw opslaan van gegevens die tijdens digitaal opnemen verloren zijn gegaan, resulteert in een geluid dat zeer gedetailleerd, storingsvrij, nauwkeurig gepositioneerd, zeer expressief in het lagere bereik is en het originele geluid zeer dicht benadert.

Denon DCD-2500NE

De DCD-2500NE is uiterst nauwkeurig in het lezen van discs en stuurt hoogwaardige audiosignalen door aan de versterker. Om dit doel te bereiken, hebben de technici van Denon het apparaat steviger gemaakt door middel van unieke technologieën en nieuwe ontwikkelingen en hebben ze trillingen teruggebracht. Zo hebben zij gekozen voor een S.V.H. (Suppress Vibration Hybrid) discdrive-mechanisme met een nieuw ontwikkeld pick-upcircuit. De signaalwegen zijn tot een absoluut minimum verkort en de circuits zijn verkleind om overmatige stroom of ruis te voorkomen. De verschillende onderdelen van het mechanisme zijn gemaakt van verschillende materialen om het lezen van discs en het verwerken van gegevens te verbeteren.

Denon-PMA-2500NE en DCD-2500NE-2

De complexe hoogwaardige constructie omvat een ´Direct Mechanical Ground´-constructie, waarbij de eindtransformatoren – zelf een bron van trillingen – dicht bij de pootjes van de DCD-2500NE zijn geplaatst, waardoor ongewenste vibratie rechtstreeks wordt afgevloeid naar de grond, zodat deze de circuits in de buurt niet kan aantasten. Doordat het drivemechanisme, het onderdeel met de grootste massa, zich laag in het midden van het chassis bevindt, absorbeert het lage zwaartepunt interne trillingen die worden veroorzaakt door het ronddraaien van de disc, en wordt het mechanisme beschermd tegen externe trillingen. Daardoor wordt de informatie op de disc uiterste nauwkeurig gelezen en wordt een zuiver, hoogwaardig signaal naar de DCD-2500NE’s Advanced AL32 Processing Plus-circuit gestuurd. Behalve CD en Super Audio-CD kan de DCD ook DSD-bestanden (2,8/5,6 MHz) en bestanden met hoge resolutie tot 192 kHz/24 bits weergeven die zijn opgenomen op DVD-R/RW- en DVD+R/RW-discs. Het is ook mogelijk op CD-R/RW-discs opgeslagen muziekbestanden met samplingfrequenties tot 48 kHz af te spelen.

Prijs en beschikbaarheid

De PMA-2500NE en de DCD-2500NE zijn Denons antwoord op het nieuwe audiotijdperk. Ze zijn vanaf februari in een premium zilveren uitvoering verkrijgbaar bij erkende verkooppunten van Denon. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.