Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bluetooth aptX HD maakt 24-bit hi-res audio streaming mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2016, 10:14 CategorieSoftware

We zien steeds meer home cinema-apparaten verschijnen die ondersteuning voor hi-res audiobestanden bieden, welke je kunt streamen vanuit je thuisnetwerk of vanaf een usb-opslagmedium kunt afspelen. Bluetooth blijft op dit gebied nog wat achter maar Qualcomm gaan daar verandering in brengen.

Tijdens CES 2016 heeft Qualcomm aangekondigd met de laatste versie van aptX, aptX HD, te komen om aan de groeiende vraag naar het streamen van hoge resolutie audio te voldoen. De nieuwe standaard biedt ondersteuning voor 24-bit audio maar het is onduidelijk of het 96kHz of 192kHz is.

Qualcomm maakt aptX HD per direct beschikbaar, maar om hi-res audio via Bluetooth te kunnen streamen is echter wel hardware nodig die compatibel is. De kans is echter groot dat fabrikanten als Sony, HTC, LG en Samsung de nieuwe standaard op korte termijn zullen implementeren. Zij gebruiken aptX al enige tijd in onder meer smartphones en tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.