Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Apple Music heeft meer dan tien miljoen betalende gebruikers’

Geschreven door
Geplaatst op11 januari 2016, 10:29 CategorieStreamingdiensten

Naar verluidt heeft de muziekstreamingdienst Apple Music momenteel meer dan tien miljoen betalende abonnees. Dat is de helft van concurrent Spotify. En dat terwijl Spotify een pionier op muziekstreaming is.

Gerucht: tien miljoen betalende gebruikers voor Apple Music

Een bron die bekend is met de situatie heeft aan The Financial Times gemeld dat Apple Music momenteel meer dan tien miljoen betalende abonnees heeft. Mocht dat aantal kloppen, dan zou dat betekenen dat Apple op de helft van het aantal betalende luisteraars van Spotify zit, die volgens de laatste cijfers over de twintig miljoen betalers heeft. Officiële cijfers worden er niet vrijgegeven door Apple. Ook Spotify heeft al een tijdje niets bekendgemaakt, maar een pr-medewerker claimt dat de streamingdienst nu 25 miljoen betalers heeft.

Spotify heeft veel meer gebruikers, vanwege de gratis versie die beschikbaar is. In totaal gaat het om 75 miljoen mensen (nu dus mogelijk meer en waarschijnlijk tenminste tachtig miljoen) die dagelijks gebruikmaken van Spotify. Apple Music is nu zes maanden beschikbaar sinds de lancering in juni. De laatste keer dat Apple iets over de cijfers van de muziekstreamingdienst naar buiten bracht, stond de teller voor betalende abonnees op 6,5 miljoen. De dienst van Apple biedt wel drie maanden gratis luisteren aan, voordat er betaald moet worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.