Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Amazon wil een Spotify-concurrent gaan lanceren’

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2016, 10:09 CategorieStreamingdiensten

Volgens bronnen die bekend zijn met de situatie zou winkelketen en online distributeur Amazon voornemens zijn een Spotify-concurrent te lanceren. Het plan voor deze muziekstreamingdienst zou zich nog in een vroeg stadium bevinden.

Lanceert Amazon een Spotify-concurrent?

Enkele bronnen die bekend zijn met de plannen van Amazon, hebben aangegeven dat de online winkelketen voornemens is een Spotify-concurrent te lanceren. In de afgelopen paar weken zou het bedrijf zelfs al besprekingen hebben gehad met licentiehouders en andere belangrijke betrokkenen, met als doel een volledig nieuwe muziekstreamingdienst op te zetten. De dienst zou gaan lijken op die van Spotify en Apple (Apple Music), geven de bronnen aan. De plannen voor de nieuwe dienst zouden zich nog wel in een vroeg stadium bevinden.

Met dit jonge plan zou Amazon van plan zijn de grootste distributeur op het gebied van entertainment willen worden: van boeken via televisieseries en van films naar muziek. Momenteel heeft het bedrijf al een kleinere muziekstreamingdienst. Deze service biedt één miljoen nummers aan voor 99 dollar per maand. De nieuwe dienst zou een maandelijks bedrag in rekening gaan brengen. Uiteraard zou de streamingdienst een veel uitgebreidere catalogus krijgen dan de huidige. Wanneer de dienst zou worden gelanceerd, is niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.