Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘YouTube wil gaan concurreren met videostreamingdiensten’

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2015, 9:51 CategorieStreamingdiensten

Volgens bronnen die bekend zijn met de plannen van YouTube, zou de dienst willen gaan concurreren met andere videostreamingdiensten. YouTube, in de vorm van Red, zou namelijk meer films en series on demand willen gaan aanbieden.

Gerucht: YouTube wil meer films en series gaan aanbieden

Naar verluidt zou YouTube van plan zijn om meer films en series te gaan aanbieden via de dienst YouTube Red. YouTube Red is een betaalde abonnementendienst waarmee gebruikers (exclusieve) video’s zonder reclame kunnen bekijken. Met deze zet zou YouTube meer willen gaan concurreren met Netflix, HBO en meer videostreamingdiensten. Helaas heeft de bron, die bekend is met de situatie, niet aangegeven om welke films en series het zou gaan, dus daarover tasten we voorlopig nog even in het duister.

De bron geeft wel aan dat YouTube zich wil gaan concentreren op nieuw materiaal – in tegenstelling tot andere videostreamingdiensten, die vaak niet-originele content inkopen dat al jaren oud is. Het nieuwe materiaal dat straks op YouTube te zien zou zijn, zou ook kunnen worden gekeken in bioscopen of bijvoorbeeld via een dvd of Blu-ray. Op dit moment is YouTube Red nog niet beschikbaar in Nederland, alleen in de Verenigde Staten. Daar is al exclusief materiaal te bekijken, van onder meer het populairste kanaal PewDiePie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.