Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Update met HDD-opnamen en PIP voor Sony 2015 tv’s uitgesteld

Geschreven door
Geplaatst op14 december 2015, 18:15 CategorieLcd en led tv's

De nieuwste Android TV’s van Sony liggen al een tijdje in de Nederlandse winkels, maar zonder de mogelijkheid om via een usb harddisk opnamen te maken en de pip/pap-modus in te schakelen. Sony heeft een tijdje terug een update beloofd die deze functionaliteit toe zou voegen maar wederom is die update uitgesteld.

Via de eigen website laat Sony weten dat de update pas begin 2016 verwacht wordt, ergens in februari of maart. In eerste instantie zou de update in de herfst van 2015 uitgerold worden naar alle tv’s die op het Android TV-platform draaien. Waarom de update zo lang op zich laat wachten is niet duidelijk. Een andere fabrikant van Android TV’s, Philips, heeft de mogelijkheid om opnamen op een usb hdd te zetten namelijk al wel beschikbaar gesteld.

In plaats van deze update rolt Sony een kleine update uit voor bezitters van Android TV’s. Deze update brengt onder meer een betere werking van de afstandsbediening, een oplossing voor het soms verschijnende zwarte beeld wanneer de tv aan- of uitgezet wordt en een oplossing voor het spontaan uitvallen van de tv wanneer er van kanaal veranderd wordt.

 • Delen:

Reacties

 1. M keijzer
  15 december, 2015 om 18:56

  Update is 8 december uitgebracht
  Helaas mocht het niet baten,
  De tv herstart uit zichzelf tijdens tv kijken nog steeds
  Ook blijft de afstandsbediening nog steeds op zijn tijd hangen waardoor de tv bevriest.
  Er word al heel lang verbetering beloofd, maar komen niet verder
  Kat in zak gekocht!!!
  KD65S8505C
  Als je Sony mail is het spijtig we doen onze best
  Advies tv naar fabriekinstellingen terug zetten.
  Wat ook weer helaas niet helpt.

  • Frits
   16 december, 2015 om 9:45

   Beste Sony (android) kijkers , deze toestellen hebben veel gebruiksaanwijzingen nodig en veel update’s ik als trouwe koper van de Sony producten heb het toestel terug gebracht en een ander merk genomen in het vervolg ga ik na denken als ik een Sony product koop .
   Je word niet goed te woord gestaan bij Sony.
   Iedere keer wordt er belooft een update maar de problemen stapelen zich op en worden bij de koper neerlegt
   Jammer voor product en maanden later zeker geen oplossing op komst !!!!

 2. Roc
  15 december, 2015 om 19:14

  Hier hetzelfde met mijn tv. Erg jammer beeldkwaliteit is goed maar tv is niet stabiel. En een aantal functies weken (nog) niet: oa tv uitzendingen opnemen op harddisk. ik baal hier stevig van. Dit is niet wat ik van Sony verwacht. Sony: doe er wat aan!!!

 3. diana
  15 december, 2015 om 19:21

  Ook hier dezelfde problemen. Daar waar de update voor is uitgebracht, helpt niet. De problemen met de afstandsbediening en het hangen van de tv, zijn niet verholpen. Inmiddels zijn we een half jaar verder! Schaam je Sony!

 4. Careltje
  15 december, 2015 om 19:23

  Zeer fraai beeld met helaas onrijp besturingssysteem en slechte ondersteuning en medewerking van Sony.
  Dit is een A merk als Sony onwaardig.
  Hopelijk gaan ze er nu wat aan doen.

 5. PeterE
  16 december, 2015 om 14:04

  Helaas zijn alle bovenstaande reacties juist, verder krijg ik het idee dat de klant door Sony niet serieus wordt genomen. Inmiddels zijn we 2 updates, die de problemen zouden moeten verhelpen, verder en we zijn geen centimeter opgeschoven. Ook van de kant van de webwinkel waar ik vele apparaten heb gekocht valt geen medewerking te verwachten, zij komen niet verder dan zoek het zelf maar uit met Sony. Dit alles valt mij zwaar tegen van Sony, want ik heb tot dit product alleen maar goede betrouwbare ervaring gehad met Sony producten!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.