Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Tidal wijst ex-SoundCloud-bestuurder aan als ceo

Geschreven door
Geplaatst op2 december 2015, 9:53 CategorieStreamingdiensten

Tidal heeft laten weten een nieuwe ceo aan te hebben gewezen, namelijk een voormalig bestuurder van SoundCloud. Dit is al de derde chief executive officer in acht maanden voor de muziekstreamingdienst, die een hoop werk voor de boeg heeft.

Tidal krijgt derde ceo in acht maanden

Jay Z’s muziekstreamingdienst Tidal heeft zijn derde ceo in acht maanden te pakken: voormalig SoundCloud-bestuurder Jeff Toig. Toig krijgt de taak om Tidal te onderscheiden van andere grote muziekstreamingdiensten, zoals Spotify en Apple Music, en zal gaan leunen op de strategie die de dienst al heeft ingezet: toegang tot exclusieve concerten en tracks en de mogelijkheid je favoriete artiesten te ontmoeten. Tidal heeft nauwe banden met grote namen uit de industrie, zoals Beyoncé en Kanye West, die zelf ook een aandeel in het bedrijf hebben.

Tidal biedt artiesten meer geld aan in vergelijking met de andere muziekstreamingdiensten van dit moment en wilde die boodschap overbrengen aan het publiek – maar dat ging goed mis, toen de indruk ontstond dat de multimiljonairs overkwamen als verwende kinderen die om meer miljoen vragen. Toig moet de dienst in goede banen gaan leiden, maar dan mag hij wel opschieten. De industrie beweegt snel: Rdio ging onlangs ten onder, Google lanceerde YouTube Music en Apple heeft genoeg geld om Apple Music te blijven pushen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.