Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Streaming video nu al goed voor 70% van breedbandgebruik in VS

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2015, 22:16 CategorieStreamingdiensten

Streaming video is nu al goed voor 70 procent van het totale gebruik van breedbandinternet. Dat is te lezen in een onderzoek over streaming videodiensten in de Verenigde Staten.

Verdubbeling

Vergeleken met vijf jaar geleden is dat een verdubbeling. De groei is met name te danken aan streaming videodiensten als Netflix, Amazon en Hulu. Vijf jaar geleden moesten de meesten het nog stellen met YouTube.

Real-time entertainment

Het cijfer is afkomstig van kabelmaatschappij Sandvine in de VS. Browsen op het web is goed voor nog maar 7 procent van het totale internetgebruik via de kabel in Amerika. Filesharing, via bittorrent bijvoorbeeld, neemt nog minder in beslag: 6,79 procent. Gamen slurpt 4 procent van de bandbreedte op en er zijn nog wat kleine dingen. Maar het meest in het oog springt de ‘real-time entertainment’,  waarmee alle soorten streamingdiensten worden bedoeld. En die balk overheerst alles in een grafiekje dat Sandvine heeft uitgebracht.

Video via het net in je huiskamer

Het geeft aan dat het breedband internet definitief is veranderd van een service die voor het bezoeken van websites en sturen van e-mail is bedoeld, naar een dienst die je video in de huiskamer brengt. Wordt gekeken welke streamingdiensten de meeste bandbreedte opslurpen, dan is Netflix de winnaar met 37 procent. YouTube komt op twee met bijna 18 pocent en alle andere diensten vallen in de eencijferige categorie.

Netflix in Nederland

Het is niet bekend hoe de laatste cijfers op dit gebied in Nederland liggen. Maar weinig zal het niet zijn. Een op de zes huishoudens in ons land heeft een Netflix-abonnement, meldde Telecompaper onlangs.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.