Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Spotify wil bepaalde muziek toch achter betaalmuur plaatsen’

Geschreven door
Geplaatst op9 december 2015, 9:36 CategorieStreamingdiensten

Naar verluidt wil de populaire muziekstreamingdienst Spotify mogelijk toch bepaalde muziek achter een betaalmuur gaan plaatsen. Spotify heeft op dit moment bijna tachtig miljoen luisteraars, waarvan twintig miljoen betalen en zestig miljoen advertenties voor lief nemen.

Gerucht: Toch muziek achter betaalmuur bij Spotify?

Spotify heeft op dit moment bijna tachtig miljoen luisteraars: twintig miljoen mensen die betalen en zestig miljoen mensen die de dienst gratis gebruiken. Een verschil in aanbod is er niet: beide groepen kunnen naar alle liedjes luisteren. Maar dat gaat mogelijk veranderen, zo meldt The Wall Street Journal, aangezien Spotify een test zou willen starten waarin artiesten bepaalde albums achter de betaalmuur kunnen plaatsen. Ook deze bewegen lijkt te zijn gestart door Taylor Swift, die mogelijk haar catalogus van Spotify afhaalt.

Maar alleen wanneer Spotify nee zou zeggen tegen het idee muziek achter een betaalmuur te plaatsen. Mocht Spotify hiermee akkoord gaan, dan is de kans groot dat andere artiesten dezelfde behandeling willen. Deze verandering zou dan betekenen dat gratis luisteraars bijvoorbeeld geen toegang zouden krijgen tot de nieuwste muziek, die mogelijk elders wel gratis te beluisteren is. Maar de kans is ook groot dat wanneer Spotify toegeeft, artiesten en platenlabels dezelfde eisen gaan neerleggen bij de concurrenten van Spotify.

Momenteel vinden veel artiesten dat muziekstreamingdiensten te weinig geld opleveren. Daarom zien we nu steeds vaker dat muzikanten wachten met het uitbrengen van hun muziek op de diensten, omdat de cd-verkoop stijgt wanneer mensen er niet meteen via streaming toegang tot hebben.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.