Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify haalt Pandora in als grootste muziekstreamingdienst

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2015, 10:00 CategorieOnderzoeken

Spotify heeft Pandora ingehaald als grootste muziekstreamingdienst ter wereld. Pandora is in de Verenigde Staten populair, maar in de rest van de westerse wereld regeert Spotify. Dat blijkt uit een onderzoek van App Annie, een analistenfirma die het gebruik van Android- en iOS-apps nagaat.

Apple Music nog klein

In het derde kwartaal van dit jaar vond een omslag plaats, waardoor het aantal gebruikers van Spotify boven dat van Pandora uit kwam. Apple Music, de nieuwe muziekstreamingdienst van Apple, is blijkbaar nog te jong om serieus mee te doen in het onderzoek van App Annie. Verwacht wordt dat miljoenen iTunesgebruikers op Apple Music zullen overschakelen, dus het beeld kan snel weer veranderen.

Soundcloud op 3

Het rijtje van grootste muziekstreamingdiensten ziet er nu als volgt uit: Spotify op 1, Pandora pp 2, Soundcloud op 3 en TuneIn Radio op 4.

Deezer

Op een kaartje bij het onderzoek is te zien dat Fransen vooral gebruik maken van Deezer, en Chinezen luisteren naar streaming muziek via QQ Music. In Taiwan en Japan gebruiken mensen ook andere apps.

Mobiel gebruik

 

Volgens het onderzoek heeft Spotify twintig miljoen betalende gebruikers. Spotify wordt door meer dan de helft van de gebruikers op een mobiel apparaat, zoals een smartphone of tablet, gebruikt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.