Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Rihanna en Drake populairste artiesten op Spotify in 2015

Geschreven door
Geplaatst op2 december 2015, 8:33 CategorieStreamingdiensten

Spotify heeft ook dit jaar cijfers vrijgegeven over de meest populaire artiesten van 2015: de winnaars zijn Rihanna en Drake. Justin Bieber en The Weeknd worden ook niet overgeslagen in het korte overzicht dat is uitgebracht door de muziekstreamingdienst.

Rihanna en Drake zijn de winnaars van Spotify

Elke jaar laat Spotify zien welke artiesten het meest populair zijn op de muziekstreamingdienst (klik voor vorig jaar). Dit jaar hebben we nieuwe winnaars in de lijsten staan. Wellicht komt dit niet als een verrassing, maar rapper Drake is in 2015 de meest gedraaide mannelijke artiest volgens Spotify. In totaal wist de artiest 1,8 miljard streams op zijn naam te zetten. Justin Bieber heeft het record in handen van de meeste streams op één dag, terwijl de The Weeknd’s album  Beauty Behind the Madness de meest gedraaide cd is.

De meest gedraaide vrouwelijke artiest zal je misschien wél verbazen, aangezien deze zangeres sinds 2013 al geen volledig album heeft uitgebracht: Rihanna. Wel heeft ze net meer dan een miljard streams op haar naam gezet in 2015. Eén van haar meest populaire nummers is Bitch Better Have My Money. Eén reden dat Rihanna dit jaar zo populair heeft kunnen worden heeft mogelijk te maken met het uitstellen van haar achtste studioalbum – de fans worden ongeduldig en spelen daarom mogelijk haar oudere albums helemaal grijs.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.