Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘PSN en Xbox Live gaan plat met Kerstmis’

Geschreven door
Geplaatst op17 december 2015, 15:03 CategorieGaming

Een nieuwe groep DDoS-liefhebbers, Phantom Squad, heeft gedreigd PSN en Xbox Live plat te gaan gooien tijdens de aankomende kerstdagen. Vorige vond er al eenzelfde soort scenario plaatst, doordat de Lizard Squad vond dat we “meer tijd moesten doorbrengen met familie en vrienden”.

PSN en Xbox Live gaan dit jaar mogelijk wederom plat

Mocht je een PlayStation of Xbox in huis hebben staan, dan kun je je het misschien nog wel herinneren: tijdens de kerstdagen van 2014 lagen PSN en Xbox Live er telkens uit. Online multiplayer werkte in de meeste gevallen niet op beide consoles en mensen met een Xbox One konden amper achievements halen (omdat het ontgrendelsysteem gekoppeld is aan de cloud). Dit jaar zal zich mogelijk eenzelfde soort scenario gaan voor doen, aangezien nu een andere DDoS-groep heeft gedreigd met het offline halen van de netwerken.

De groep in kwestie is niet de Lizard Squad (lees daar hier meer over), maar de Phantom Squad. De groep heeft op Twitter het dreigement geuit. De reden die de groep geeft achter de mogelijke aanvallen, is omdat “online veiligheid niet bestaat” en dat wil Phantom Squad graag bewijzen. Zowel Kim Dotcom als Anonymous hebben al gereageerd op het dreigement en geven aan dat Microsoft en Sony een jaar de tijd hebben gehad om de problemen te voorkomen en dat de schuld straks bij de bedrijven ligt dat je niet je favoriete game kunt spelen.

Check hieronder alle tweets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.