Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Plex op Xbox One en PS4 voortaan gratis te gebruiken

Geschreven door
Geplaatst op17 december 2015, 10:43 CategorieThuisnetwerk

Plex, een app waarmee je digitale content kunt streamen vanaf allerlei apparaten, is vanaf nu geheel gratis te gebruiken op Xbox One. Dat betekent dat je dus je content kunt streamen vanaf een pc of een NAS naar de spelcomputer toe, zonder extra kosten.

Plex op Xbox One nu gratis

Plex wordt gezien als één van de meest gebruiksvriendelijke applicaties op het gebied van content streamen vanaf je pc naar een ander apparaat toe. Daarvoor diende je altijd wel een abonnement te hebben (je kunt per maand, per jaar of voor de rest van je leven betalen), want anders kon je geen gebruikmaken van de app. Nu is die beperking opgeheven en kan iedereen aan de slag met Plex. Wel is het zo dat er nog een aantal functies achter een betaalmuur zitten; maar wanneer je enkel je content wil streamen, dan kost het je niets meer.

Normaal gesproken kost Plex 4,99 euro per maand, 99,99 euro per jaar of 149,99 euro voor de rest van je leven. Die abonnementen bestaan nog steeds en bieden toegang tot enkele premium opties, zoals cloud en mobile sync-opties. Daar hebben gratis gebruikers geen toegang tot. Wij hebben de Plex-app direct (opnieuw) geïnstalleerd op de Xbox One om te checken of dit ook daadwerkelijk klopt en werkt en na een kort installatieproces werkt alles perfect. Je vindt de Plex-app in de Xbox Store, door op ‘plex’ te zoeken, waar hij nog geen 15MB weegt.

Update: dezelfde beperkingen zijn ook opgeheven voor de PlayStation 4-app van Plex.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.