Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PlayStation 2-spellen komen officieel naar PlayStation 4

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2015, 9:29 CategorieGaming

Sony heeft dit weekend tijdens PlayStation Experience bekendgemaakt dat de PlayStation 4 in staat is PlayStation 2-spellen af te spelen. Echter, dit gebeurt niet op de manier waarop je wellicht gehoopt had: je kunt niet zomaar je oude dvd’s van zolder halen.

PlayStation 2-spellen spelen op je PlayStation 4

De kogel is door de kerk: Sony heeft dit weekend tijdens PlayStation Experience, een evenement dat door Sony werd georganiseerd, aangekondigd dat PlayStation 2-spellen naar de PlayStation 4 komen. Dat betekent dus een vorm van backwards compatibility – maar niet de vorm waarop je misschien gehoopt hebt. Als wij aan backwards compatibility denken, dan denken we aan de mogelijkheid onze oude games te spelen op nieuwe consoles. Dan denken we niet aan de mogelijkheid oude games opnieuw te kopen voor onze nieuwe consoles.

Maar dat is helaas wel waar Sony aan dacht toen het bedrijf aan deze vorm van emulatie werkte. Het is dus niet zo dat je nu je oude PlayStation 2-dvd’s van zolder kunt halen en meteen aan de slag kunt, je dient de beschikbaar gestelde spellen opnieuw te kopen vanuit de PlayStation Store. Het gaat voorlopig om de onderstaande games.

  • Dark Cloud – 14.99 euro
  • Grand Theft Auto III – 14.99 euro
  • Grand Theft Auto: Vice City – 14.99 euro
  • Grand Theft Auto: San Andreas – 14.99 euro
  • Rogue Galaxy – 14.99 euro
  • The Mark of Kri – 14.99 euro
  • Twisted Metal: Black – 9.99 euro
  • War of the Monsters – 9.99 euro

Wel is het zo dat de bovenstaande spellen in 1080p te spelen zijn, ondersteuning aanbieden voor trophies en onderdelen als Share Play en streaming ondersteunen. Welke games er in de toekomst worden toegevoegd, is nog niet bekend.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.