Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nintendo NX zal heel anders zijn dan Wii en Wii U

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2015, 10:33 CategorieGaming

Nintendo heeft laten weten dat de volgende spelcomputer van het bedrijf helemaal niet gaat lijken op de Wii of de Wii U. Dat meldt althans de nieuwe directeur van het bedrijf, die in september het stokje heeft overgenomen van de onlangs overleden Satoru Iwata.

‘Nintendo NX wordt niet de volgende versie van de Wii U’

Hoewel Nintendo officieel nog niets loslaat over de aankomende spelcomputer van het bedrijf, die met de codenaam Nintendo NX, heeft het bedrijf toch alvast íets losgelaten over de richting van de console. De kersverse directeur van het bedrijf, Tatsumi Kimishima, heeft laten weten dat de NX niet ‘de volgende versie van de Wii of Wii U’ gaat worden en dus een compleet andere richting zal op gaan. Kimishima zegt dat de NX iets ‘unieks’ is en iets dat ‘weg stapt van die platformen’, zodat de spelcomputer ‘wederom interessant is voor de consument’.

Wat dat dan precies is, is dus nog onduidelijk. Kimishima was de man die bij Nintendo in het verleden al voorspelde dat de Wii U zou falen, dus dat de huidige directeur een dergelijke uitspraak doet over zijn eigen product (“de Wii U is niet interessant”), is wat ons betreft niet vreemd. Er zijn al wel verschillende geruchten over de Nintendo NX verschenen. Zo zou de spelcomputer een hybride apparaat worden, dat zowel een krachtige console zou moeten worden, als een gaming handheld-apparaat, die je aansluit op de basis.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.