Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix wil dat streams voortaan minder data gebruiken

Geschreven door
Geplaatst op15 december 2015, 10:10 CategorieStreamingdiensten

Netflix heeft de afgelopen jaren gewerkt aan nieuwe technologie die het dataverbruik van de dienst flink moet gaan verminderen. Uiteraard moet dit lukken zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit en dat lijkt Netflix gelukt te zijn.

Minder dataverbruik voor Netflix-streams

De afgelopen vier jaar heeft Netflix achter de schermen gewerkt aan een nieuwe techniek waarmee streams minder data verbruiken, maar toch dezelfde kwaliteit kunnen leveren in het beeld en geluid zoals je dat gewend bent. En dat lijkt het bedrijf gelukt te zijn. Op de werkvloer bij Netflix proberen werknemers al een tijdje de verschillen tussen de oude en de nieuwe manier van streamen te ontdekken en de eerste die een groot verschil aanwijst, zou een fles champagne krijgen. Tot op heden is die fles nog steeds door niemand geclaimd.

De nieuwe techniek zorgt ervoor dat er twintig procent aan data bespaard wordt tijdens het kijken, wat vooral voor huishouders met minder goede internetverbindingen en piekuren in het algemeen ten goede moet komen. Op dit moment is de videostreamingdienst bezig met het opnieuw coderen van elke film en elke televisieserieaflevering – en voor elke aflevering zou het zomaar kunnen zijn dat er een andere instelling voor nodig is. Dat gebeurt gelukkig allemaal op de moment waarop Netflix het minder druk heeft en op gehuurde serverruimte.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.