Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft bezig met Xbox mini, concurrent voor Apple TV

Geschreven door
Geplaatst op30 december 2015, 20:36 CategorieGaming

Microsoft zou achter de schermen bezig zijn met een kleinere versie van de spelconsole Xbox One (hierboven afgebeeld), die de concurrentie moet aangaan met de nieuwe Apple TV waarmee ook games gespeeld kunnen worden. Dat meldt een insider.

Lichtgewicht Xbox One

Deze ‘lichtgewicht Xbox One’ zou alleen maar games uit de Windows Store kunnen behappen, en geen zwaardere games. De Windows Store heeft echter een behoorlijke collectie aan games. Ook is de Xbox One Light, Mini of welk achtervoegsel ook wordt bedacht voor deze kleine spelcomputer, in staat om films en ander videomateriaal af te spelen dat eveneens uit de Windows Store gehaald kan worden.

Games uit Windows Store

Een citaat van de anonymus die hierover een boekje opendoet: ,,Ik heb van interne bronnen gehoord dat het bedrijf plannen overweegt om een lichtgewicht Xbox One uit te brengen, die alleen is bedoeld voor games uit de Windows Store en die moet concurreren met de Apple TV. Maar het is mij niet duidelijk of die plannen al dan niet doorgaan. Geruchten over een soortgelijk apparaat deden ook de ronde toen de Xbox One werd gelanceerd, en die plannen zijn afgeblazen. Dit nieuwe apparaat zou volgens hetzelfde principe ontwikkeld worden. Als het op de markt komt, zal dat niet eerder zijn dan de tweede helft van volgend jaar, en krijgt het een veel lagere prijs dan de Xbox Xone.”

Kleine spelcomputer

Volgens de bron is Microsoft nog maar net bezig om deze kleine spelcomputer te ontwikkelen, en kan het nog te allen tijde worden geannuleerd. Maar aangezien het de tweede keer is dat Microsoft met zoiets begint, zal de nieuwe miniconsole wellicht wel materialiseren in de tweede helft van 2016.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.