Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz kondigt compacte HD-AMP1 versterker aan

Geschreven door
Geplaatst op15 december 2015, 15:26 CategorieReceivers

Marantz kondigt vandaag de HD-AMP1 aan: een compacte versterker met klassieke looks en geavanceerde audiotechnologie. Deze versterker levert 2 x 70 Watt via een speciaal schakelend versterkercircuit, en ondersteunt audiobestanden met hoge resolutie. De HD-AMP1 is een nieuwe toevoeging aan de vernieuwde MusicLink-serie.

Marantz HD-AMP1

Bij de MusicLink productserie, die voor het eerst in 1990 werd gelanceerd, lag de focus op het herleven van de essentie van muziek met compacte, zeldzame designercomponenten. Het doel is simpel: de luisteraar laten genieten van alle emotie en muzikale details van het originele studiogeluid in combinatie met een elegante en luxueuze uitstraling. 

De Marantz HD-AMP1 levert 2 x 70 Watt bij 4 ohm en verwerkt veeleisende delen in de muziek met gemak dankzij een stabiele voeding en de eigen Current Feedback-technologie van Marantz. De dubbele kristalklok en een gescheiden post-DAC-filter met de eigen HDAM-voorversterkermodules moeten standaardgeluid net zo laten klinken als audio met hoge resolutie. De hoogwaardige SABRE D/A-omzetter met hoog vermogen en 32bits-verwerking bij een snelheid van 384 kHz geeft moet de kleinste details moeiteloos weergeven. Ook is de HD-AMP1 voorzien van het digitale muziekfilter Marantz Musical Digital Filtering (MMDF). De nieuwe oplossing  en is speciaal aangepast aan het hardwareontwerp van de HD-AMP1. Twee selecteerbare digitale filterkarakteristieken bieden voor elk wat wils. Beide verwerken het digitale audiosignaal met uiterste zorg tot in de kleinste details, waardoor nieuwe mediabestanden met de hoogste resolutie worden weergegeven.

Marantz-HD-AMP1-2

De HD-AMP1 is het allereerste hifi-product van Marantz dat gebruikmaakt van een schakelende versterker. Tot nu toe hadden D-klasse schakelende versterkers bepaalde beperkingen, waardoor de geluidstechnici van Marantz ze niet geschikt vonden voor toepassing in hoogwaardige hifi-producten. De HD-AMP1 combineert de HDAM-technologie van Marantz met het concept van een schakelende versterker en een algemene feedbacklus. Deze combinatie garandeert volgens het bedrijf consistente prestaties bij een breed scala aan luidsprekertypen. In tegenstelling tot het standaardconcept van de schakelende versterker komt het feedbacksignaal in de HD-AMP1 niet van de uitgang van de versterkermodule, maar direct na de LC-filtertrap. Bij terugkoppeling vóór het LC-filter wordt er geen rekening gehouden met de aangesloten luidspreker tijdens het versterken. Daardoor reageert de versterker erg gevoelig op de aangesloten luidspreker en kunnen de prestaties verschillen. De combinatie van een zorgvuldig ontworpen schakelende versterker en feedback van achter het LC-filter zorgt ervoor dat een aangesloten luidspreker slechts een geringe invloed heeft. Bovendien is de dempingsfactor, die wordt bepaald door de uitgangsimpedantie van de versterker en de impedantie van de aangesloten luidspreker, minder gevoelig voor de frequentie. De hoge slew rate van de versterker en het hoogwaardige LC-filter zelf zorgen voor een grote bandbreedte en een vlakke frequentierespons.

Met de optische en digitale coax-ingangen en de USB-B-poort, kun je muziek direct streamen vanaf een pc of Mac, of afspelen van andere digitale bronnen. Ook iDevices kunnen worden aangesloten via de USB-poort aan de voorzijde. Bovendien heeft Marantz het apparaat voorzien van twee analoge ingangen, voor nog meer aansluitmogelijkheden. De USB-B-aansluiting werkt in de asynchrone modus en ondersteunt niet alleen 384 kHz/32-bits audio met hoge resolutie, maar ook directe streamingformaten zoals DSD 2,8 MHz, 5,6 MHz en zelfs 11,2 MHz. Om de kwaliteit te garanderen bij aansluiting op een computer, heeft Marantz extra isolatie aangebracht rond de USB-B-ingang. Daarmee wordt vermeden dat door de computer gegenereerde hoogfrequente ruis de HD-AMP1 binnendringt.

Prijs en beschikbaarheid

De voorzijde van massief aluminium wordt gedragen door een dubbele bodemplaat en zijpanelen in retro-houtlook. Het Marantz patrijspoortdisplay toont informatie over volume, bron, resolutie en meer. Net als de HD-DAC1 hoofdtelefoonversterker met USB-DAC in de vernieuwde Marantz MusicLink-serie is de HD-AMP1 vanaf januari verkrijgbaar in zwart en zilver-goud voor een consumentenadviesprijs van 1099 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.