Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG webOS 3.0 ontvangt UL-verificatie voor smart homes

Geschreven door
Geplaatst op23 december 2015, 11:17 CategorieSmart tv's

LG’s nieuwste besturingssysteem voor smart tv’s, webOS 3.0, is geverifieerd door UL: één van de belangrijkste standaarden en certificeringsinstanties voor compatibiliteit met smart homes en Internet of Things.

LG webOS 3.0 geschikt voor smart homes

Consumentenelektronicafabrikant LG heeft laten weten dat het onlangs aangekondigde webOS 3.0 geverifieerd is door UL:  één van de belangrijkste standaarden en certificeringsinstanties voor compatibiliteit met smart homes en Internet of Things. Met LG’s eigen IoTV-app voor webOS 3.0, kun je binnenkort verschillende smart home-functies en connected apparaten van zowel LG als van verschillende andere merken aansturen met jouw televisie. Je televisie wordt zo een centraal punt in het slimme huis van de toekomst.

Eenmaal aangesloten zullen verbonden apparaten en hun status worden weergegeven door de smart tv van de gebruiker. De tv wordt nu de interface tussen de gebruiker en de rest van de apparaten in huis. Door middel van het IoTV-framework kunnen apparaten zoals koelkasten en wasmachines via de smart tv aangestuurd worden. Ook smart home-apparatuur, zoals verlichting en verbonden airconditioning, kunnen hiermee bediend worden. De techniek is straks te zien in de Smart home zone van LG’s ruimte, tijdens CES in Las Vegas in januari.

Eerder kwam al naar buiten dat Samsung voornemens zou zijn televisies met Tizen OS te willen laten fungeren als de centrale hub van de smart home. Tizen is een besturingssysteem gebaseerd op Linux en is open source (net zoals Android). Het systeem bestaat al sinds 2012.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.