Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

HDI kondigt Dune HD Solo 4K mediaspeler aan

Geschreven door
Geplaatst op28 december 2015, 13:59 CategorieMediaspelers

Niet alleen tv’s moeten met de 4K-revolutie meegaan, ook Blu-ray spelers en mediaspelers krijgen ondersteuning voor 4K-materiaal. De eerste Ultra HD Blu-ray spelers verwachten we in het voorjaar maar op het gebied van mediaspelers zijn fabrikanten al een stap verder. HDI kondigt deze week de nieuwe Dune HD Solo 4K mediaspeler aan.

De HDI Dune Solo 4K is een geavanceerd apparaat waarmee je nagenoeg al je digitale bestanden kunt afspelen. De mediaspeler biedt, zoals de naam al doet vermoeden, ook ondersteuning voor 4K-content met de h.265-codec en een kleurdiepte van 10-bits. Daarbij is er ondersteuning voor onder meer MVC, SBS en TnB bestanden.

Onder de motorkap zien we een Sigma SMP8758-processor met 1GB aan werkgeheugen terug. De processor is in staat hd-content op te schalen naar de 4K-resolutie. Ook is er 4GB aan opslaggeheugen aanwezig, voor onder meer apps en systeembestanden. Een 2,5″ hdd-bay met hot-swap-functionaliteit maakt de mogelijkheden compleet.

De aansluiting richting de tv is een hdmi 1.4b-poort en naast een ethernetpoort beschikt de mediaspeler over 802.11ac-wifi met 2.4GHz en 5GHz ondersteuning. Het apparaat kan ook als router of als wifi-toegangspunt ingezet worden. Het geheel is dual-boot, wat inhoudt dat je de standaard Dune HD-interface of de Android-interface kunt gebruiken.

De HDI Dune Solo 4K moet in februari in de winkels liggen voor een prijs van 299 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.